donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsEERSTE WEERALARM IN 2021
spot_img

EERSTE WEERALARM IN 2021

Ons nieuwsartikel van gisteren was een beschrijvend en gedetailleerd weerbericht waarin we niet zozeer aandacht besteedden aan gevaarlijke toestanden die kunnen ontstaan als er stormdepressies over de Canarische Eilanden heen trekken. De overheid heeft, op basis van de meteorologische gegevens van het officieel weerorgaan Aemet, een weeralarm uitgevaardigd waarop gewezen wordt op hoge en gevaarlijke windsnelheden.

De vier westelijke eilanden en Gran Canaria zullen vanaf de vroege ochtend op maandag harde wind over zich heen krijgen. Op de hoogste delen van La Palma en Tenerife worden stormwinden tot 110 kilometer per uur verwacht. Regen is overal van de partij.

De algemene directie Seguridad y Emergencias van de Canarische regering heeft dit alarm afgekondigd op basis van de weersverwachting op korte termijn. In de loop van maandag 4 januari 2021 wordt een krachtige tot harde zuidwesten- tot westenwind verwacht over de kusten over de loefzijde – de kant waar de wind aan land komt – van het eiland.

De verwachte gemiddelde snelheid zal tussen 30 en 60 kilometer per uur liggen, met lokaal windstoten van 60 tot 70 op de berghellingen. Op de toppen van het hooggebergte op Tenerife en La Palma kan de wind snelheden bereiken tussen 70 en 110 kilometer per uur. Op El Hierro, La Gomera en Gran Canaria is dat tussen 70 en 90 kilometer km/h.
Op Tenerife liggen de windgevoelige kustgebieden in het noordwesten (loefzijde). De kustgebieden aan lijzijde (zuidoosten) worden het minst bedreigd door stormachtige winden.

Er komen twee stormdepressies langs. De eerste op dinsdag 5 januari, in het zog gevolgd door een tweede die donderdag voorbijtrekt.

Drie lagedrukzones, waarvan er twee voldoen om stormdepressie genoemd te worden, trekken in de omgeving van de Canarische Eilanden voorbij. De frontale systemen (blauwe lijnen met driehoekjes gaan de koude zones vooraf) raken dan vooral de meest westelijk gelegen eilanden.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

ZWEMBADGENOEGENS

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

RURAAL TOERISME OP TENERIFE

ZONNECELLEN

spot_img