zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsEERSTE VROUWELIJKE PRESIDENT VAN TENERIFE
spot_img

EERSTE VROUWELIJKE PRESIDENT VAN TENERIFE

Rosa Dávila is op 3 juli 2023 uitgeroepen tot de nieuwe president van het Cabildo de Tenerife na de buitengewone plenaire vergadering in het regeringsgebouw. Dávila kreeg de steun van 18 raadsleden – 10 van Coalición Canaria en 8 van de Partido Popular, terwijl de overige politieke partijen, de PSOE (11) en VOX (2), zich onthielden. 

Dávila wordt daarmee de eerste vrouw in 110 jaar die het voorzitterschap van de eilandregering op zich neemt. Naast haar zetelt Lope Afonso als vicevoorzitter, aan wie ze haar dankbaarheid uitte voor zijn steun.

Bruggen slaan

Rosa Dávila verklaarde dat de eilandregering – Cabildo de Tenerife – behoefte heeft aan een sterke en stabiele regering, vandaar dat CC en PP bijna een maand geleden een bestuursakkoord voor het eiland hebben ondertekend. Haar toewijding is om met transparantie, rechtvaardigheid en gelijkheid te regeren om een welvarender, inclusiever en duurzamer Tenerife op te bouwen. Ze heeft besloten om bruggen te slaan en om zich in te zetten ten behoeve van alle burgers.

Tenerife is meer dan een eiland

Dávila dankte het personeel van het Cabildo voor hun toewijding en inzet voor de publieke diensten. Ze bracht ook hulde aan de voormalige presidenten Adán Martín, Ricardo Melchior en Carlos Alonso – laatste twee waren aanwezig in de Plenaire Zaal – evenals aan iedereen die heeft bijgedragen aan haar presidentschap.
Zij voelt zich vereerd en betrokken bij haar nieuwe functie, omdat Tenerife veel meer is dan een eiland. “Het is ons thuis, onze plaats van herkomst en ons gemeenschappelijke lot” dixit de nieuwe presidente.

Eerste vrouw

Rosa Dávila is de eerste vrouw die deze functie bekleedt. Dit is niet alleen een persoonlijke prestatie, het is ook een symbool van vooruitgang en gelijkheid in onze samenleving. Het statement, dat talent en leiderschap geen geslacht hebben en dat vrouwen een gelijke rol verdienen in besluitvorming en het vormgeven van de nabije toekomst, wordt daarmee bevestigd. Dit is dan ook haar boodschap aan alle vrouwen: er zijn geen grenzen om iets te bereiken, wees niet bang om groot te dromen en te strijden voor een doel.

Vice-voorzitter

Lope Afonso, de kersverse ondervoorzitter, verklaarde dat hij zich tijdens de komende ambtstermijn zal inzetten met trouw aan de waarden van het wederzijds vertrouwen en loyaliteit om nuttige politiek te voeren die het vertrouwen van de burgers in de bestuurlijke instellingen herstelt.

Hij roept alle politieke partijen op om begripvol te zijn om met succes de uitdagingen aan te gaan waarmee het eiland de komende jaren te maken krijgt. Lope Afonso benadrukte de noodzaak om het tinerfeñismo te bevorderen in deze nieuwe politieke regeringscyclus. Tenerife staat boven alles staat, dixit de ondervoorzitter.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

‘S LANDS WIJS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img