zondag, april 14, 2024
HomeBlogNieuwsEERSTE REGIO IN SPANJE TREFT MAATREGELEN
spot_img

EERSTE REGIO IN SPANJE TREFT MAATREGELEN

Tenerife ontwikkelt in de komende vier jaren een plan voor cyberbeveiliging die de toeristische sector moet beschermen door voortdurend kwetsbaarheden van bedrijven, inclusief hun diensten en toepassingen, op te sporen. Het masterplan voor toeristische cyberveiligheid op het eiland is het eerste in zijn soort dat door een Spaanse regio wordt genomen. Daardoor moet de cyberveiligheid van de toeristische sector worden behoed tegen digitale bedreigingen.

Cybersecurity omvat het beschermen van computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en digitale gegevens tegen schadelijke aanvallen, diefstal of beschadiging door cybercriminelen. Het doel is om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van elektronische systemen en gegevens te waarborgen en om de financiële en operationele schade veroorzaakt door cyberaanvallen af te weren.

Actiepunten

Daartoe heeft het departement Turismo de Tenerife uitgelegd wat de actiepunten zijn van het plan en heeft daarbij uitgelegd hoe bedrijven digitale risico’s moeten aanpakken. Het plan heeft tot doel een systeem te creëren dat bedrijven ertoe aanzet technische en juridische veiligheid te bieden aan bezoekers in hun digitale wereld. Daarom voorziet het plan in een voortdurende evaluatie om de kwetsbaarheden van bedrijven op te sporen.

Het plan omvat in totaal 17 acties die over een periode van vier jaar moeten worden ontwikkeld en voorziet in de oprichting van een technisch bureau voor toeristische cyberbeveiliging. Het orgaan voor digitale beveiliging van de toeristische sector op Tenerife zal door het departement Turismo de Tenerife worden beheerd. 

Vier jaar werk

De eerste fase van het plan omvat de oprichting van een adviescomité voor de aanpak van digitale aanvallen op toeristische bestemmingen als gevolg van cyberincidenten. De ontwikkeling van het adviserend programma loopt in samenwerking met de Kamer van Koophandel, de ontwikkeling van programma’s en de ICT-gerelateerde vaardigheden worden geleverd door de Universiteit van La Laguna (ULL) en de centra voor beroepsopleiding.

In het tweede jaar worden plannen opgesteld en ontwikkeld voor opleiding en technisch bewustzijn op het gebied van cyberbeveiliging. Er wordt een systeem voor toezicht op de digitale volwassenheid opgezet om het eiland te promoten als een veilige cyberbestemming. In het derde jaar zullen markt- en adviesstudies inzake technologische uitrusting worden uitgevoerd en zullen de projecten onder de naam ‘Tenerife Destino Inteligente’ worden uitgerold.

Ten slotte wordt in het vierde jaar gestreefd naar een volledige standaardisering van de ontwikkeling van elk van de uitgevoerde lijnen, waarbij de ontwikkeling en de continuïteit van alle actielijnen worden geconsolideerd. Van deze ontwikkeling zijn er op Tenerife 670 hotels, aparthotels en casas rurales (vakantiehuisjes in het achterland) afhankelijk.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

KLEINE POTJES

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

ORDE OP ZAKEN VOOR STEPS

DIVERSE WANDELINGEN

VERVLOGEN ENERGIEBRON

spot_img