maandag, februari 26, 2024
HomeBlogNieuwsEERSTE EUROPESE COVID-KAART
spot_img

EERSTE EUROPESE COVID-KAART

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, internationaal het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) genoemd, heeft deze week voor het eerst de kaart met gegevens over de pandemische situatie in Europa gepubliceerd, zoals eerder door de Raad van de Europese Unie werd aanbevolen.
Dit centrum werd opgericht in 2005 en huist in Stockholm, Zweden. De opdrachten zijn divers, maar hebben allemaal te maken met data-analyses, wetenschappelijk advies en een vroege detectie van 52 besmettelijke ziekten en aandoeningen. Kortom, het Europees centrum moet de afweer tegen besmettelijke ziekten in Europa versterken.

Het ECDC-centrum heeft deze week voor het eerst de kaart met gegevens over de pandemische situatie in Europa gepubliceerd, zoals eerder door de Raad van de Europese Unie werd aanbevolen.
Deze kaart dient om de aanbevelingen te harmoniseren en de beperkingen van het vrije verkeer als reactie op de verspreiding van het virus te coördineren. Met andere woorden, het is een kleurenkaart geworden die inzicht geeft op internationale relaties en buitenlandse reizen.

Het onafhankelijke EU-agentschap zal elke donderdag de kaart publiceren die de situatie van de pandemie in elk land weergeeft door middel van een uniform kleurenschema.
De eerste Europese kaart met de COVID-besmettingen geeft bruinrood aan een groot deel van de Europese Unie, inclusief de Canarische Eilanden. Zestien EU-landen zijn in deze kleur weergegeven. Italië, Cyprus, Estland, Litouwen en Letland zijn in het oranje gemarkeerd, terwijl slechts drie landen de groene kleur worden toegewezen, namelijk Noorwegen, Finland en Griekenland.

De kaart is tot op regionaal niveau gedetailleerd, waardoor sommige landen twee kleuren krijgen. Landen in het grijs worden op de vingers getikt want de kleurcode betekent een gebrek aan testgegevens.

De Canarische Eilanden verschijnen tot onze verbazing in het rood op deze kaart, ondanks de sterk verbeterde COVID-19-toestand en de weinige besmettingen op bepaalde eilanden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

DÍA DE CANARIAS

SNELWEG VERSUS TREIN

FIETSEN OP TENERIFE

spot_img