zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsEEN WAANZINNIGE DERBY
spot_img

EEN WAANZINNIGE DERBY

Op zaterdag 18 maart 2023 speelden de voetbalaartsrivalen CD Tenerife en UD Las Palmas opnieuw tegen elkaar in de klassieke derby der Canarische Eilanden, deze keer op Tenerife, in het Estadio Heliodoro Rodríguez López. Beide ploegen onderhouden reeds lange tijd een grote rivaliteit, temeer omdat ze beiden in de Segunda División A spelen. Voetbal leeft op de Canarische Eilanden en soms laaien de gemoederen hoog op. 

De wedstrijd tussen UD Las Palmas (Gran Canaria) en CD Tenerife is een van de bekendste en meest belangrijke derby’s van Spanje. Deze derby staat ook wereldwijd in de top 50 van derby’s met de grootste rivaliteit. Het mag dus duidelijk zijn dat de fans en supporters van beide eilanden bij elke wedstrijd staat te drummen om hun favoriete ploeg aan te moedigen.

Gezangen en gezwaai

Om de match in de juiste context te plaatsen moeten we er de rangeschikking in twee nationale er even bijhalen. Gran Canaria stond vóór de wedstrijd op de tweede plaats met 58 punten, dit waren er twintig meer dan Tenerife die op de 15 plaats stond met 38 punten. De wedstrijd stond bol van de ambiance. De supporters zongen hun voetbalgezangen als volleerde koren. De witblauwe wimpels en sjaals kleurden het grootse deel van het stadium, het vak waarin de talrijke bezoekende supporters waren ondergebracht kleurde geelblauw.

Terwijl UD Gran Canaria op zoek gaat om punten te scoren en om aldus op de eerste plaats te komen, is CD Tenerife eerder geneigd de derby te winnen als prestige. Niettemin komt er bij winst een bonus bij van drie punten in algemene rangschikking. Toch is de bezoekende geelblauwe ploeg favoriet om deze match in de LaLiga SmartBank te winnen.  De heenmatch werd gewonnen met duidelijke 3 – 1 cijfers waaruit blijkt dat UD sterker was dan CD. 

De match

Na de match was er euforie en tristesse. Een wezenlijke tegenstelling in twee kampen: een kerkhof vol illusies overspoelden de UD-supporters terwijl het CD-legioen een voetbalhemel vol zilveren lepeltjes wordt voorgeschoteld. Vanaf de aftrap speelde de thuisploeg als een geoliede machine, wat snel resulteerde in een eerste doelpunt. Las Palmas had niet eens tijd om het eerste doelpunt te verwerken, terwijl een tweede bal tegen de netten werd getrapt. Het stadium daverde op zijn vesten, de kelen werden schor geroepen van blijdschap. Aan de andere kant was het stil.

UD Las Palmas leek wel een geslagen hond en speelde onbekwaam. Volledig onmachtig moet de bezoekende club het hoofd buigen. De thuisploeg ontwikkelt een razend tempo, speelt met grinta en heeft duidelijk een groter uithoudingsvermogen dan de bezoekende ploeg. Dat resulteert in een derde doelpunt in de eerste helft van de partij.

Eindstand

Na de pauze was het business as usual. In een vlaag van woede ontstond er een counter door de bezoekers en daarin werd het tegendoelpunt gemaakt. De eindscore werd bereikt door een doelpunt vanop de penaltystip. Eindstand 4 tegen 1.
Een nederlaag om over na te denken, want Las Palmas verliest een plaats in de algemene rangschikking en zakt naar de derde plaats. Tenerife maakt een sprong van enkele plaatsen en komt op deze manier de top tien binnen. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

WIJ BREKEN UIT

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM CANDELARIA

TENERIFE VOOR KINDEREN

WEBCAM SANTA ÚRSULA

spot_img