maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogGastronomieEEN SMAKELIJK TRIO

EEN SMAKELIJK TRIO

We gaan met zijn allen graag uit eten. Wij zijn allemaal levensgenieters, we zijn misschien wel Bourgondiërs die zoveel als mogelijk nieuwe smaken willen proeven, mooi geserveerde borden willen aanschouwen en heerlijke geuren willen opsnuiven.
Er zijn duizenden eethuisjes op Tenerife, gevarieerd van lokaal en traditioneel tot gastronomisch met sterren. Voor iedereen wat wils, ook voor ieders geldbeugel.
Om dit te illustreren wijzen we in de richting van een trio dat in Frankrijk en op Tenerife culinaire sporen heeft verdiend. Toeval of niet, wij spotten de reünie in Los Cristianos en catalogeren hen als … een smakelijk trio. 

Een trio om van te snoepen die samen meer dan tweehonderd jaar oud zijn. Op de foto staan drie keukengoochelaars en toeval of niet, het zijn drie Fransen. Van links naar rechts staan René Fontaine (Maître Chocolatier) Jacques Sabatier (Chef Restaurant El Sol) en Pierre Fiacre (o.a. chef in Bahía del Duque). Zij verzamelden in Los Cristianos in het restaurant van Sabatier, dat ook wel ‘Chez Jacques’ wordt genoemd.

Maître Chocolatier

René Fontaine is geboren op 14 maart 1946 in Deux-Chaises, in de streek Allier, is banketbakker en chocolatier op rust. Hij woont in Barcelonnette, in de Alpes-de-Haute-Provence. Hij was in 1976 de jongste Meilleur Ouvrier de France en produceerde achttien ton chocolade per jaar. Er is ook een chocolademuseum in Barcelonnette waar een groot deel van zijn creaties wordt tentoongesteld.
In 1967 begon hij zijn beroepsleven als banketbakker in de Grande Pâtisserie Charpin in Le Puy-en-Velay, Frankrijk. Van 1969 tot 1988 had hij zijn eigen banketbakkerij en chocoladewinkel in Nice, Frankrijk. Daarna leidde hij verschillende etablissementen in Frankrijk, in Langeac, Nice, Gap en Barcelonnette.
René Fontaine komt elk jaar naar Tenerife gedurende een aantal maanden om te fietsen. Zo blijf ik jong, is zijn devies.

Chez Jacques

Wij kennen geen enkel restaurant op Tenerife dat bijna 50 jaar gerund wordt door eenzelfde eigenaar en chef-kok, behalve het Franse restaurant in Los Cristianos El Sol, dat werd opgericht in 1974 door Chef Jaques Sabatier.

De naam van het restaurant wordt ook wel eens Chez Jaques genoemd en ademt Frankrijk. De gerechten, de wijnen en de service zijn wat je zou verwachten in een restaurant op het Franse platteland. Aandacht voor detail gaat verder dan wat er op uw bord ligt, ook de specialiteit van het huis, kip. Wenst u te eten in een onvervalst Frans restaurant op Tenerife, dan is El Sol de uitverkorene. Voor wie meer Nederlandstalige referenties wil lezen, kan dat terugvinden op Tripadvisor. Vive la France!

Superchef Fiacre

Pierre Fiacre (°1932) is een naam met faam in de Franse keukenwereld. Nu heeft hij de eerbiedwaardige leeftijd van 90 jaar bereikt, maar in zijn actieve leven was hij ‘un vraie doué’. Naast zijn activiteiten in diverse keukens was hij een tijdlang Vice Présdent des Cuisiniers de France. In Parijs baatte hij gedurende 27 jaar een gerenommeerd restaurant uit en in 1982 kwam hij naar Tenerife waar hij 18 jaar als chef heeft gewerkt in het vijfsterrenrestaurant van Bahía de Duque. 
Naast zijn drukke bezigheden in het sterrenrestaurant gaf hij ook nog les aan keukenpieten in spé. Pierre Fiacre geniet nu van een rustig leven op het zonnige Tenerife  

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikelWORDT CANARIAS GROTER?
Volgend artikelUN TRIO SAVOUREUX
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN DAG

CARRERA POR LA VIDA

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SUPERCOMPUTER OP TENERIFE

VERBODEN ACTIVITEITEN

GEVAARLIJKE VIS