maandag, juli 22, 2024
HomeBlogNieuwsEEN NIEUWE START IN 2021
SEB LEESON LEGAL GROUP

EEN NIEUWE START IN 2021

Vandaag sluiten wij het jaar van de pandemie en morgen openen we het jaar van het coronavaccin.
We doen dat met gemengde gevoelens. Enerzijds met droefheid en vermoeidheid waarmee we al tien maanden lang hebben moeten leven, anderzijds met vreugde en voorzichtigheid door het vaccin dat voorhanden is en in 2021 massaal zal worden toegediend.
We hebben de verantwoordelijkheid om samen het gedeukte coronajaar weer op te bouwen. Velen zijn gestruikeld, velen moeten terug rechtstaan.

Prioriteit nummer één is de hulp aan onze medemensen en solidariteit aan de meest getroffenen. De Canarische archipel was al niet de rijkste regio van Spanje en met de komst van het COVID-19-virus werd er harder ingehakt in het sociale leven dan ooit tevoren.
Het beschermen van de meest getroffen lagen van de samenleving en het streven naar gelijkheid binnen de samenleving op Tenerife en op alle Canarische Eilanden zijn op dit cruciale moment onverbiddelijk.

2021 wordt het jaar van het herstel. We hebben lessen geleerd uit het verleden, die we nu moeten toepassen. De afgelopen maanden hebben ons geleerd dat overleven geen doel op zich is, maar de drijvende kracht achter een nieuw leven op regionale schaal. Degenen die dit nog niet hebben begrepen, zullen roeien tegen de stroom in, met het risico om te botsen tegen onaangename maatschappelijke verrassingen.

De wederopbouw van de toeristische economie op de Canarische Eilanden moet in recordtempo gebeuren, net als het vaccinaties.
De uitdaging die morgen begint moet overtuigend zijn. We weten dat we in de toekomst grote sprongen voorwaarts moeten maken. Toerisme is niet dood, enkel zwaar ziek en de tijd om te genezen komt er nu aan. De vaccins die ons tegen het gevaarlijke virus moeten beschermen, moeten het doodzieke toerisme genezen.

Vorige jaren hebben excessen, privileges en slechte planning, negatieve invloed gehad op de samenleving. We kunnen ons niet langer een grillig beleid veroorloven. De onvergeeflijke politieke verwaarlozing van de afgelopen jaren op essentiële en de middelmatigheid van onze politieke klasse in neuralgische gebieden maakte het onmogelijk om dit land vooruit te helpen.
Het succes van een heropleving zal nu afhangen van politieke wilskracht en overtuiging.

De Canarische Eilanden gaan weder opstaan en de oorlog tegen het virus winnen.
Het 2020-proces heeft ons sterker gemaakt als volk, als samenleving, als bedrijven, als werknemers, als regering, als één land.

Tot slot moet er een aparte reflectie worden gemaakt over Tenerife. In het laatste deel van het oude jaar kan het eiland zich gestigmatiseerd hebben gevoeld. De middelen en de maatregelen waren vruchteloos om de negatieve spiraal om te buigen.
De aanvankelijke ontspanning en het niet naleven van de regels werden duur betaald. De insluitingsmodellen die op alle eilanden het virus terugdrongen, werkte niet op Tenerife.
Misschien werden de protocollen voor eerstelijnszorg en tracering in het dichtstbevolkte gebied van de Canarische archipel niet tijdig aangepast en gecorrigeerd. Zeker is dat nonchalanche en burgerlijke ongehoorzaamheid ervoor hebben gezorgd dat de besmettingscurves de hoogte inschoten.

Burgers en gezinnen hebben veel moeite gedaan om het beste uit zichzelf te halen. Ondernemers in de hotel-, restaurant- en commerciële sector hebben het grootste deel van de beperkingen doorstaan. En ze hebben een voorbeeld gesteld, bij gebrek aan een grotere institutionele affectiviteit.
Alle Canarische Eilanden hebben in 2020 te lijden gehad. Nu is het tijd om onze hoofden op te richten en samen uit een donkere tunnel te komen. Wij begeven ons naar het lichtend punt in 2021, daar waar de vaccins het leven geleidelijk zullen normaliseren. Hou moed, we zijn er bijna …!

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar. Feliz y próspero año nuevo.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP