dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsEEN MILJOEN DUITSERS KEREN TERUG
spot_img

EEN MILJOEN DUITSERS KEREN TERUG

De Duitse regering heeft de Canarische Eilanden geschrapt van de lijst van bestemmingen waarop reizen wordt afgeraden, wat betekent dat Duitsers bij terugkeer niet meer in quarantaine moeten.
De minister voor Toerisme, Industrie en Handel van de regering van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, heeft met vreugde gereageerd op dit goede nieuws en meldt dat deze beslissing zal bijdragen tot de reactivering van de toeristische markt.
Het Duitse toerisme op de Canarische Eilanden is al jaren de tweede grootste internationale afzetmarkt voor de eilanden, met een marktaandeel van 23%.

Sinds 28 april ligt de geaccumuleerde incidentie (A.I.) op de Canarische Eilanden gedurende 7 dagen onder de 50 gevallen per 100.000 inwoners – momenteel is dat 40 – en dit voldoet aan de criteria van de Duitse gezondheidsautoriteiten reizen toe te laten zonder beperkingen.
De beslissing die op de lijst van het Robert Koch-Instituut wordt gepubliceerd betekent dat de verwachtingen voor deze markt, binnen de geboden voorzichtigheid van de pandemie, zeer hoog liggen.
Mede door het vaccinatietempo in Duitsland, dat nu meer dan een miljoen dosissen per dag bedraagt, wordt de coronaveiligheid in de hand gewerkt.

Om de terugkeer van de Duitsers naar de Canarische Eilanden te bewerkstelligen, hebben de luchtvaartmaatschappijen voor het zomerseizoen (mei tot oktober) meer dan 1,1 miljoen stoelen ingepland, wat overeenkomt met 78,2% van de capaciteit die in dezelfde periode van 2019 werd uitgevoerd.
Momenteel vertegenwoordigt de geplande luchtcapaciteit vanuit Duitsland voor mei en juni 64% van het aantal vliegtuigstoelen in vergelijking met dezelfde maanden in 2019.

In 2019, het jaar voor de pandemie, brachten 2,6 miljoen Duitse toeristen hun vakantie door op de Canarische Eilanden. Daarmee brengt Duitsland, na het Verenigd Koninkrijk, de meeste toeristen naar de eilanden. In 2019 bracht 33% van het totale aantal Duitse burgers zijn vakantie door op de Canarische Eilanden.
Hun gemiddelde verblijfsduur bedroeg 10,7 dagen, dat is meer dan de andere Europese bezoekers, waarvan het verblijf gemiddeld negen dagen bedroeg.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

HET VOORJAAR CARNAVAL

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img