maandag, juli 15, 2024
HomeBlogColumn GuyEEN COLUMN SCHRIJVEN OVER TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

EEN COLUMN SCHRIJVEN OVER TENERIFE

Een column over Tenerife schrijven is gelijk een liefdesbrief schrijven aan de zon, terwijl je geniet van een heerlijke cocktail. Een column over Tenerife schrijven is net als een vrolijke dans tussen letters en woorden, waarbij elke zin wordt geïnspireerd door het ritmische geluid van de oceaan en het gefluit van de passaatwind.

Een column schrijven over Tenerife begint met de keuze van de juiste titel. Deze vind ik wel mooi ‘Tenerife: een eiland waar zelfs de zon een zonnebril draagt’. Deze ook: ‘Zon, Zee en Siësta’s: Tenerife voor Beginners en Blijvers’ en wat denk je van deze: ‘Tenerife Toeristenbingo: Pinten, Palmen en Papas Arrugadas’.

Voorspelbaar

Laten we eerlijk zijn: als je de naam Tenerife hoort, denk je meteen aan zon, zee en… Britse toeristen die zich om elf uur in de voormiddag laven aan een pint. Tenerife is meer dan een gigantische cocktail van zonnebrandcrème en happy hours. Het is een eiland waar de bergen stoer genoeg zijn om de wolken te kammen en waar de bananen zo lokaal zijn dat ze waarschijnlijk meer over het eiland weten dan Google Maps.

Tenerife is de enige plek waar de weersvoorspelling een permanente statusupdate nodig heeft. Het weer is gelijk aan dat van gisteren, meteorologen zijn bijna werkloos en weerapp’s zouden steeds het juiste weer afficheren. Het weer is zo voorspelbaar dat de weermannen en -vrouwen waarschijnlijk meer tijd besteden aan het uitzoeken van hun outfit dan aan de voorspelling zelf.

Nostalgie en gastronomie

De Teide, de trots van het eiland, zo majestueus dat je bijna zou vergeten dat het eigenlijk een actieve vulkaan is. Ja, actief. Maar maak je geen zorgen, de Teide behoort bij de categorie van relaxed actief. Hij rookt niet, hij spuugt niet, hij staat gewoon stoïcijns, als een oude man die naar de jeugd kijkt en denkt: ‘In mijn tijd was lava nog heet’. En als je de top bereikt, oh boy, het uitzicht! Je kunt bijna je eigen stekje zien als je goede ogen hebt … met een telescoop.

Als je dacht dat de Canarische eilanden het alleen over papas arrugadas hebben, dan heb je het mis. Dat is slechts het begin. Er is ook mojo picón, een saus die zo pittig is dat zelfs de Teide er nerveus van wordt. En laten we de dagelijks aangevoerde vis niet vergeten, verser dan een douche na een dag op het strand.

Iedereen geniet

Het nachtleven op Tenerife is als een goede espresso: kort en krachtig. Het houdt je de hele nacht wakker. Van kleine, gezellige bars tot clubs waar de beats net zo stevig inwerken op een menselijk lichaam, overal is er ambiente.

Canariërs? Canarios zijn het echte zonlicht van Tenerife. Altijd klaar voor een praatje, of je nu Spaans spreekt of je Spaans bestaat enkel uit enkele woorden, zoals ‘Dos cervezas, por favor’, de gastvrijheid is zo aanstekelijk dat je binnen de kortste keren Gracias zegt tegen de pinautomaten.

Over toeristen gesproken, Tenerife is de ultieme smeltkroes. Je vindt er de zongebruinde Scandinaviërs, de avontuurlijke Duitsers, en natuurlijk, de Britten, die ervan overtuigd zijn dat ze de zon kunnen overtuigen om mee te reizen naar hun thuisland. Iedereen geniet van dezelfde missie: het eiland beleven alsof er geen morgen is.

Wereldbestemming

Tenerife wordt ook het eiland van eeuwige lente genoemd, waar het enige dat bloeit sneller dan de bloemen, de vakantieliefde is, we kunnen het ook vakantieromantiek noemen. Het is moeilijk om niet verliefd te worden, sommigen worden zelfs besmet. Het virus heet Tenerifitis en slaat toe bij iedereen, bij de een wat sneller dan de andere die geniet van de charme van een eiland met de allure van een wereldbestemming.

Kortom, Tenerife is niet zomaar een vakantiebestemming. Het is een ervaring, een avontuur, een anekdote die smeekt om verteld te worden. Het is een eiland waar elke zonsondergang een applaus verdient, en waar elke nieuwe dag begroet wordt met een belofte van iets prachtigs. Pak je zonnebril, maak je koffer en kom naar dit onooglijk mooie en divers eiland in de Atlantische Oceaan. Tenerife wacht op je. Tenerife heeft genoeg zonneschijn voor iedereen.

Guy Devos © Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP