donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsECOTAKSEN GEBLOKKEERD EN MOGELIJKS ZWARE BOETE BOUWPROJECT

ECOTAKSEN GEBLOKKEERD EN MOGELIJKS ZWARE BOETE BOUWPROJECT

VOORLOPIG GEEN ECOTAKS

De president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, heeft maandag de invoering van de ecotaks op de Canarische Eilanden geblokkeerd op vraag van Sí Podemos, een meerderheidspartij in de regering. Reden is de onzekerheid in de toeristische sector ten gevolge van de energiecrisis. Zolang er ongerustheid bestaat omtrent de hoge brandstofprijzen wordt het dossier over de ecotaks niet verder besproken. Op deze manier hoop Torres het toeristisch winterseizoen voor de Canarische Eilanden enigszins te redden.

In een interview met Radio Club Tenerife verklaarde de premier dat de ecotaks in het regeringsprogramma opgenomen om daarover een evaluatie te maken en begrijpt dat daar rustig moet over gedebatteerd worden. Tot tweemaal toe een poging werd er een poging ondernomen om het debat te openen, twee maal zonder resultaat.

Nu is het tijd om de focuste leggen op belangrijke zaken.
De Canarische Eilanden zijn in Europa een belangrijkste toeristische bestemming. Nu is het tijd om de komst van toeristen te consolideren in plaats van nieuwe belastingen op te leggen.

PUERTITO DE ADEJE

Wat de bouw van een toeristisch project Una del Alma in Puertito de Adeje betreft, wijst premier Torres erop dat het opleggen van een boete van 600.000 euro aan de projectontwikkelaar verantwoord is als signaal dat de wet moet worden nageleefd.

Voor het toeristisch macroproject Cuna del Alma, dat onder meer de bouw van een hotel en 420 luxevilla’s in Puertito de Adeje voorziet in een bijna ongerept gebied in het zuiden van Tenerife, is een sanctie van 600.000 euro voorgesteld omwille van opzettelijke vernieling van waardevolle archeologische overblijfselen.

In het uitvoerig rapport over de vernielingen wordt er onder meer op gewezen dat er onvolledige rapporten zijn ingediend, dat bepaalde beschermde plantensoorten niet in de effectrapporten werden opgenomen en dat de werkzaamheden zijn gestart zonder toezicht van een archeoloog. 
De klacht van liefhebbers van archeologie – Asociación Patrimonial Tegüico – vormde de aanleiding voor de inspecties, eerst door de eilandregering, Cabildo de Tenerife en vervolgens door de Canarische regering, Gobierno de Canarias. De directeur-generaal van het departement Canarisch Erfgoed, Nona Perera, heeft het verzoekschrift om de werkzaamheden (deels) stop te zetten, ondertekend.

Het Cabildo de Tenerife beweerde aanvankelijk dat de documentatie van het project in orde was. Maar toen in mei de eerste steen werd gelegd, waren de werkzaamheden al begonnen.
Bij de eerstesteenlegging waren naast de investeerders (Sofie Vandermarliere en David Van Biervliet), de projectontwikkelaar (Filip Hoste), de creatief directeur (Remo Masala), ook een aantal politici aanwezig: met name de burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, en de vice-voorzitter van het Cabildo, Berta Pérez.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HUURPROBLEMEN OP TENERIFE

TEN BEL – PUBLICATIE

SCHILDERIJ VOOR EEN VRIEND