vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesDUURZAME EILANDEN
spot_img

DUURZAME EILANDEN

De verschillende pijlers van de strategie voor het economisch herstel op de Canarische Elanden na de COVID-crisis moeten duurzame ontwikkeling, de uitdagingen van de klimaatverandering en de 2030-agenda worden. De waardevolle natuurlijke hulpbronnen die worden geassocieerd met prachtige landschappen, met het milieu en het klimaat, zijn van groot belang en moeten nog meer worden verdedigd en gewaardeerd.

De Canarische Eilanden zijn op weg om duurzame eilanden te worden. Met de financiële hulp van 1,5 miljard euro die aan Europa is gevraagd hoopt de overheid om de ecologische transitie, subsidies, directe steun of projecten, te versnellen.
Duurzaamheid is de toekomst en daarin moet geïnvesteerd worden, alhoewel de toeristische economie de as blijft waarrond het leven op de eilanden blijft draaien.
De bijdrage van honderden miljoenen van Europa aan dit concept is de broodnodige hulp die ervoor zal zorgen dat de weg naar duurzaamheid, werkgelegenheid en economische ontwikkeling groter wordt en de toeristische bestemming consolideert.

Projecten

Om te kunnen profiteren van de acties via de herstel- en veerkrachtfondsen die door de staat mogelijk worden gemaakt, beschikt de Canarische regering reeds over een repertorium van 4.500 openbare en particuliere projecten. 
Het Ministerie voor Ecologische Transitie heeft reeds 590 miljoen euro ontvangen die als volgt worden verdeeld: 460 miljoen voor duurzame energie, 40 miljoen voor elektrische auto’s, 25 miljoen voor circulaire economie, 12 miljoen voor zuivere lucht, 35 miljoen voor waterzuivering en 19 miljoen voor de akkoorden omtrent de kustgebieden.

Wetgeving

De Canarische regering heeft de strijd tegen klimaatverandering, duurzaamheid en energietransitie als centrale actielijnen. In augustus 2019 werd ook de verklaring van klimaatnood goedgekeurd, die vervolgens door het Parlement werd bekrachtigd. Er zijn drie wetten die een prioritaire doelstelling van de huidige wetgevende macht zijn.
In juli 2021 legde het Parlement de wet inzake klimaatverandering en energietransitie voor, die op een grote publieke belangstelling kon rekenen.

Groene energie

Een andere fundamentele doelstelling is af te zien van het gebruik van fossiele brandstoffen en voorrang te geven aan schone energiebronnen. De regering heeft strategieën gepresenteerd voor fotovoltaïsch eigenverbruik in gebouwen, energieopslag en elektrische voertuigen, alsook conventionele en offshore windenergieopwekking en groene waterstof staan op de agenda met als doel de Canarische Eilanden vóór 2040 koolstofvrij te maken.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGVELD EL SOCORRO

APP POLITIEHULP

spot_img