woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsDUURDERE VLUCHTEN AFGEWEND?
spot_img

DUURDERE VLUCHTEN AFGEWEND?

De president van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo, heeft de stand van de Canarische Eilanden ingehuldigd op de World Travel Market in Londen. Hij kondigde aan dat hij op 15 en 16 in Brussel zal vragen om de internationale vluchten van en naar Europese overzeese gebieden (Regiones Ultraperiféricas of RUP) vrij te stellen van emmissietaksen voor de periode 2024-2027. Of deze manier worden duurdere vluchten afgewend.

Om concurrentieel te blijven met bestemmingen zoals het Caribisch gebied, Egypte en Turkije is het noodzakelijk om de CO2-taksen voor vliegreizen nog even opzij te zetten. Voor de Canarische Eilanden is het van essentieel belang om deze uitzondering te krijgen op de routes met de rest van Europa, het brongebied van de toeristische sector.
De president werd vergezeld van waarnemend minister van Industrie, Handel en Toerisme, Héctor Gómez, de staatssecretaris van Toerisme, Rosana Morillo, de minister van Toerisme en Werkgelegenheid van de regering van de Canarische Eilanden, Jéssica de León, vertegenwoordigers van de zeven eilandraden en met bedrijfsleiders en zaakvoerders uit diverse economische sectoren.

Nefaste gevolgen

Hoewel de vooruitzichten voor zowel de vliegverbindingen als de reisreserveringen gunstig zijn voor het winterseizoen, is de inwerkingtreding op 1 januari 2024 van het Europese Emissiehandelssysteem uiterst nefast voor de Canarische archipel. Deze extra belasting op de vliegreizen genereert negatieve gevolgen voor de toeristische economie op korte en middellange termijn.

De regering van de Canarische regering is al vanaf de eerste minuut bezig met het zoeken naar tijdelijke of compenserende maatregelen die de gevolgen van de stijging van de vliegtarieven moeten verzachten. Op deze manier worden duurdere vluchten afgewend.

Clavijo wil de krachtige betrokkenheid van de huidige Canarische regering bij de transitie naar klimaatneutraliteit duidelijk maken, maar benadrukte dat deze transitie eerlijk moet zijn en rekening moet houden met de eigenheden op de eilanden. Daardoor worden Canarische burgers en bedrijven niet verder gestraft, vooral niet de toeristische sector.

Britse toerisme

Het doel van het bereiken van deze tijdelijke vrijstelling is het behouden van de toeristische markten uit Europa, maar vooral uit het Verenigd Koninkrijk. De Canarische Eilanden zijn leider in het aantrekken van Britse toeristen en loopt voor op de rest van de Spaanse autonome gemeenschappen. De helft van de toeristen op de eilanden komen uit het UK, gedurende de winter stijgt dit tot 60 procent.

Vergeleken met 2019, het winterseizoen vooraleer de coronapandemie uitbrak, registreerden de Canarische Eilanden een spectaculaire groei van het toerisme met 35%, vergeleken met 13% in de rest van de autonome gemeenschappen. Opmerkelijke was de stijging van de Britse markt, met 37%, vergeleken met 3% voor de rest van de Spaanse gemeenschappen. Op deze manier zijn de Canarische Eilanden leider op het gebied van herstel en groei van het toerisme en daarmee worden alle eilanden beloond.

World Travel Market

De Canarische Eilanden sluiten 2023 af met 16 miljoen toeristen en met een omzet van 19 miljard euro. Bijna 6 miljoen Britten zorgen voor een omzet van ruim 7 miljard euro. Daarmee is alles gezegd.

Gedurende de beurs World Travel Market worden er vergaderingen gepland met belangrijke luchtvaartmaatschappijen en touroperators zoals de TUI Group, Jet2, EasyJet en ABTA, de vereniging van reisbureaus in het Verenigd Koninkrijk.
De 44ste editie van de World Travel Market gaat door van 6 tot 8 november en daaraan nemen 3.500 exposanten deel, komen er 1.500 journalisten op af en krijgt de beurs 36.000 bezoekers over de vloer. De Canarische delegatie wordt vertegenwoordigd door ruim 250 personen uit diverse sectoren.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

TIJD HEEFT VLEUGELS

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

WERKLOOS OF RIJK

LENTE OP TENERIFE

spot_img