maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsDUITSLAND KEERT TERUG NAAR CANARIAS
SEB LEESON LEGAL GROUP

DUITSLAND KEERT TERUG NAAR CANARIAS

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, zegt dat Duitsland op zaterdag 24 oktober de beperkingen op het reizen naar de Canarische Eilanden zal opheffen.
Het Robert Koch Instituut, een onafhankelijke hogere federale autoriteit voor infectieziekten en niet-overdraagbare ziekten in Duitsland, heeft besloten de Canarische Eilanden te verwijderen uit de gebieden die als risicovol worden beschouwd vanwege de verlaging van de geaccumuleerde incidentie van het coronavirus.

Het goede nieuws werd aangekondigd door de Canarische president, Ángel Víctor Torres, op zijn Twitter-account. Dit is een stimulans voor de toeristische sector op de archipel, aangezien het belangrijke winterseizoen, binnenkort aanvangt.
Dit is een zeer bemoedigend feit want Duitsland is tweede belangrijkste toeristische klant op de Canarische Eilanden, na het Verenigd Koninkrijk.

Het laatste rapport van het gezondheidsinstituut dat de reisadviezen van Duitsland tijdens een coronaviruspandemie begeleidt, verscherpt de voorzorgsmaatregelen van reizen naar Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Estland, Ierland, Italië, Polen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
Voor het V.K. is dit met inbegrip van Noord-Ierland en Gibraltar. Alleen de overzeese gebieden, het eiland Man en de Kanaaleilanden zijn vrijgesteld.

Reizigers die naar Duitsland terugkeren uit de gebieden die door het Robert Roch-Instituut als riskant voor het COVID-19-virus zijn aangemerkt, moeten bij aankomst in het thuisland een negatieve PCR-test voorleggen of een quarantaine ondergaan. Van deze voorzorgsmaatregel zijn de Canarische Eilanden nu vrijgesteld.

Volgens gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid van woensdag 21 oktober hebben de Canarische Eilanden nu het laagste geaccumuleerde incidentiecijfer (AI) van Spanje met 81,13 gevallen per 100.000 inwoners in 14 dagen en 42,35 per 100.000 inwoners in 7 dagen.
Vergeleken met de Spaanse geaccumuleerde incidentiegemiddelden van respectievelijk 332,69 (AI: 14d) en 178,25 (AI: 7d) gevallen, zijn dit zeer goede cijfers.

Van de 13,1 miljoen buitenlandse toeristen die vorig jaar (2019) de Canarische Eilanden bezochten, kwam meer dan de helft uit slechts twee landen: 4,87 miljoen uit het Verenigd Koninkrijk (37,2%) en 2,51 miljoen uit Duitsland (19,1%), volgens gegevens van het Instituut voor de Statistiek van de Canarische Eilanden (ISTAC).

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP