zaterdag, juni 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsDRUKKE PAASVAKANTIE

DRUKKE PAASVAKANTIE

Er beweegt wat in de toerismestroom die elk jaar opnieuw op Tenerife neerstrijkt. Het aantal bezoekers, of beter gezegd het aantal toeristen, kent meer ups dan downs, gelukkig maar. De trend herhaalt zich jaarlijks en staat in regelrechte relatie met bepaalde periodes in het jaar. Deze toeristenstroom kan vergeleken worden een oscillatiebeweging en daarin is de paasvakanties één van de opwaartse bewegingen. 

Na een periode van twee jaar waarin het COVID-19-virus iedereen thuishield is 2022 het jaar van de heropleving en wordt het aangenomen als de postcoronaperiode bij uitstek, alhoewel het virus niet is verdwenen. De paasvakantie is een moment waarin de winter in de Lage Landen even wordt vergeten. Velen trekken er op uit naar warmere en meer zonnige vakantiebestemmingen, en daar staat Tenerife hoog in het verlanglijstje.   

Stijging van het aantal toeristen

De boekingen van internationale toeristen die gedurende de paasweek naar Tenerife te reizen zijn met 7% gestegen ten opzichte van 2019 – het jaar vóór de coronapandemie – terwijl de boekingen van de binnenlandse markt gedurende dezelfde periode met 23% zijn gestegen.
Volgens de staatssecretaris voor Toerisme, Fernando Valdés is Tenerife de derde Spaanse bestemming met het hoogste aantal boekingen, zowel voor binnenlandse als voor internationale aankomsten. Wat de binnenlandse aankomsten betreft, staan Lanzarote (+78%) en Fuerteventura (+49%) op de eerste en tweede plaats wat het aantal binnenlandse aankomsten betreft. Ibiza (+34%) en Palma de Mallorca (+12%) bezetten dan weer plaats een en twee inzake de internationale aankomsten.

Inzet loont

De luchtverbindingen en het binnenhalen van nieuwe maatschappijen die nog niet op Tenerife vlogen of die de vorige jaren Tenerife aan zich lieten voorbijgaan, was een werkpunt dat de overheid zich had opgelegd om de toeristische sector na de COVID-19-pandemie terug aan te zwengelen.

De president van de Canarische Eilanden, Pedro Martín, voorspelde eerder al schitterende zomer en een succesvolle paasweek. Hij is ervan overtuigd dat de toeristische cijfers voor de komende winter nog beter zullen zijn. Alles zal echter afhangen van de ontwikkeling van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne. Als de situatie zich stabiliseert of verbetert, zal Tenerife weer een leidende rol op zich krijgen inzake toeristische instroom.

Herstel

De luchtvaartmaatschappijen die van en naar Tenerife vliegen, noteren een stijging van 11 procent ten opzichte van 2019. De Canarische archipel is de tweede Spaanse gemeenschap met het grootste herstel van het internationaal toerisme met ongeveer 97%, alleen de Balearen nestelen zich ervoor, met een groei 14%.

Wereldwijd behoort Spanje tot de vijf bestemmingen die zich na de coronaperiode het meest hebben hersteld. Goed nieuws, want het internationaal toerisme herstelde met bijna 90 procent voor de paasperiode 2022.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCH DUEL

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?