dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogNieuwsDRUK JAAR VOOR DE HULPDIENSTEN
spot_img

DRUK JAAR VOOR DE HULPDIENSTEN

De Hulpdienst van de Canarische Eilanden of de Servicio de Urgencias Canario (SUC), die ressorteert onder het ministerie van Volksgezondheid, heeft in 2020 gemiddeld 1.244 oproepen per dag verwerkt waarbij burgers zich in een urgente of spoedeisende situatie bevonden.
Het jaarlijkse totaal om hulp tot gezondheidszorg bedroeg 455.168 oproepen, of 42,75% meer dan in 2019 en daarbij werden er 471.000 patiënten verzorgd.  

Van het totale aantal oproepen werd 46% afgehandeld met telefonisch medisch advies door de SUC-operatoren van de twee operationele 112-centrales op de Canarische archipel.
Er werden 209.123 oproepen afgewerkt zonder dat er enige materiele of fysieke tussenkomst was. Dat is 224,1% meer dan 2019.

Anderzijds was het in 54% van de gevallen noodzakelijk om daadwerkelijke hulp ter plaatse in te zetten. Met 246.045 incidenten weerspiegelt 2020 een daling van 3,2% ten opzichte van het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van de daling van het aantal verkeersongevallen door quarantainemaatregelen en mobiliteitsbeperkingen.

De ziekenwagens verwerkten het grootst aantal tussenkomsten met 200.013 ritten, wat overeenkomt met 78% van de totale activiteit en daarvan namen de rea-ambulances 18.445 voor hun rekening en werd er 17.882 uitgerukt voor ziekenvervoer.

De luchtactiviteit op de Canarische Eilanden wordt uitgevoerd door twee helikopters en een vliegtuig. Deze zorgden voor het vervoer van patiënten met kritieke symptomen naar gespecialiseerde centra op de eilanden en op het vasteland.
Het vliegtuig voerde 1.739 vluchten uit, wat een daling is van 10,5% vergeleken met 2019.

De snelle interventievoertuigen werden 14.646 ingeschakeld om hulp te bieden, dat is een stijging van 18,4%.

84,8% van de gevallen waren situaties van ziekte thuis of op openbare plaatsen en 37.336 tussenkomsten waren het gevolg van verkeersongevallen en sport- of schoolongevallen. Dit is een afname met 19,6%.

Na verzorging op de plaats van het incident werden de getroffenen meestal naar een openbaar ziekenhuis overgebracht, 16,6% naar eerstelijnszorgcentrum en 7,7% van de gevallen werden overgebracht naar een privékliniek.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img