zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogWeetjesDRIEHOEKSVERHOUDING OP TENERIFE
spot_img

DRIEHOEKSVERHOUDING OP TENERIFE

Wil je iets weten over Tenerife of wil je zelf informatie delen, dan zijn de mogelijkheden op het internet legio: sociale media, websites, forums en platforms doen hun ding en zorgen voor wat het bedoeld is. In deze tijd is het internet nooit veraf en wordt het wereldwijde web meer en meer gebruikt om informatie op te slaan, om inlichtingen in te winnen, om gelijkgezinden op te sporen, om sociale contacten te leggen en om data en interessante informatie te verzamelen.

Het internet vormt voor ieder van ons een medium met ongekende mogelijkheden. Dit alleen prikkelt dé motivatie om deze wereld te ontdekken. Het is niet alleen een nieuwe manier van communiceren, het is een nieuwe manier van leven geworden. Ook wij gebruiken het internet om Tenerife in al zijn vormen en kleuren aan te bieden aan geïnteresseerde soortgenoten. Wij gebruiken – kwatongen beweren ‘misbruiken’ – het snelle dataverkeer om iedereen, die Tenerife als een target heeft aangestipt, op de hoogte te brengen van alles en nog wat.

Transparantie

Omdat onze werking voor velen onoverzichtelijk is, en blijft, werd er een organigram opgemaakt. Hoe zit onze dienstverlening in elkaar? Uit ondervinding weten wij dat ons doelpubliek op latere (lees: rijpere) leeftijd aan het computeren is geslagen. Mensen op leeftijd hebben de multimedia-apparatuur pas leren gebruiken als ze reeds lang de schoolbanken hadden verlaten en moesten zodoende heel wat computerstudietijd inhalen. Niet iedereen kan vlot overweg met sommige internettoestanden, de ene mens snapt het wat sneller dan de andere.
Daaraan willen we iets doen. Met dit artikel willen wij de verwarring wegwerken en transparantie promoten binnen ons eigen netwerk.

Het verschil

Twee zaken moet je uit elkaar houden. Een website en Facebook zijn twee verschillende zaken.
Een website is een verzameling samenhangende webpagina’s met gegevens, zoals tekst, afbeeldingen of video’s, die worden opgeslagen, vervolgens op een webserver gezet en aangeboden op het internet.
Facebook daarentegen is een gratis, sociaal onlinenetwerk. Na registratie kunnen gebruikers een persoonlijk profiel aanmaken, vrienden toevoegen, berichten versturen, statussen plaatsen, foto’s posten, video’s delen en notificaties krijgen van vrienden die hun profiel updaten. Ook kunnen de gebruikers van verschillende groepen lid worden en hun vrienden categoriseren in groepen.
Binnen Facebook zijn er ook pagina’s, zoals jouw eigen profielpagina die je zelf beheert en pagina’s die bedrijven gebruiken om hun zaak te promoten.

Facebookgroep Tenerife voor Nederlandstaligen

In ons geval proberen wij met onze Facebookgroep gelijkgezinden te verbinden met elkaar. Tenerife voor Nederlandstaligen is de groep die, vooral interactief, informatie verschaft aan haar leden. Dit is ons algemeen infokanaal waar het principe van ‘vraag en antwoord’ wordt toegepast. Deze grote groep – met 33.000 leden – is toegankelijk voor alle Nederlandstalige Tenerife-fanaten.
Er zitten twee hoofdlijnen in deze informatieve en interactieve groep; het eiland Tenerife en de Nederlandstalige taal. Iedereen die deze trefwoorden in zijn vaandel draagt, is welkom om lid te zijn of te worden.

Waardevolle informatie gaat verloren

Maar een Facebookgroep is een eigenaardig ding. Je moet er constant mee bezig zijn, zoniet verlies je de informatie die in diverse posts en topics die heel snel de dieperik inzakt. Waardevolle en interessante info blijft nooit lang zichtbaar staan en om iets terug te vinden moet je moeite doen. Door gebruik van de zoekfunctie – die eindelijk volwaardig te gebruiken is – en met een krachtig zoekwoord, kun je recente vragen en antwoorden terug opvissen. Maar hoe je het ook draait of keert, je moet er moeite voor doen en vooral, je moet er wat geduld voor opzij zetten. Uiteindelijk verdwijnt alle informatie naar een duistere ondergrond.

Facebookpagina Tenerife Connect Info

Om wat transparanter te zijn in de publicaties van onze artikelen hebben wij aan de groep de facebookpagina Tenerife Connect Info gekoppeld waarop dagelijks alle links naar onze publicatie worden geplaatst. Wens je je niet door een groep met 33.000 leden te murwen, dan volg je beter deze pagina. Bijna 11.000 personen volgen deze pagina.
Voor de volledigheid nog dit: wij zijn ook actief op Twitter, Telegram, Instagram en Mastodon.

Website Tenerife Connect

Om relevante en interessante informatie beschikbaar te houden voor iedereen die erom vraagt moesten wij op zoek gaan naar een gemakkelijk te gebruiken platform en dit resulteerde in de realisatie van de website Tenerife Connect. Deze webstek is vrij toegankelijk als encyclopedie van en over Tenerife waarop ruim tweeduizendvierhonderd artikels en columns kunnen geraadpleegd worden. 
Daarenboven biedt de website toegang tot de vastgoedpagina Vastgoed in Tenerife waar makelaars en particulieren hun vastgoed kunnen te koop of te huur kunnen plaatsen. Gratis en 100% in het Nederlands. 

Driehoeksverhouding

De informatieve mediakanalen hebben een redactionele verhouding en lenen zich tot hét driedimensionale medium bij uitstek om geïnformeerd te worden over Tenerife.  Zo is er voor elk wat wils … iedereen content.

Dit zijn onze drie targets:
Website: Tenerife Connect
Facebookgroep: Tenerife voor Nederlandstaligen 
Facebookpagina: Tenerife Connect Info

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Hi Guy of mede operator,

    Ik heb zojuist via messenger met jou contact gehad. Mag ik van jou een enkel reclame bericht maken op Tenerife voor NLtalige voor massages aan huis? Ik wil bv deze donderdag wat bijverdienen als fysio eenmalig, om m’n reis te kunnen voorzetten. Niks te formeel dus. Alvast bedankt! Groetjes Jerome

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img