maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsDRIE, TWEE, EEN ... START
SEB LEESON LEGAL GROUP

DRIE, TWEE, EEN … START

 

De realisatie van het racecircuit op Tenerife heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Wie de voorgeschiedenis wil weten kan dat HIER lezen. De toestand op vandaag laat weinig aan de verbeelding over. Het snelheidscircuit wordt wel F1-gecertifieerd, maar op korte en middellange termijn komen er geen Formule 1-races. De volgende stap in de realisatie van het Circuito del Motor is de goedkeuring van de aanbesteding van de werkzaamheden.

De president van de eilandregering – Cabildo de Tenerife – Pedro Martín, verklaart in een perscommuniqué dat dit een grote stap voorwaarts is. De aanbesteding zal bedrijven in staat stellen in te schrijven op de werkzaamheden, waarvoor een budget van 56 miljoen euro is voorzien en een uitvoeringsperiode van 40 maanden. Er waren veel obstakels en gecompliceerde technische dossiers, maar deze werden overwonnen. 

Goedkeuring

De overheid is erg blij dat er over enkele maanden kan worden begonnen met de aanleg van de infrastructuur, want de vraag van de motorliefhebbers op het eiland is groot. 
De bestuurlijke overheid van het eiland heeft vandaag het contract voor de aanleg van het Tenerife Motor Racing Circuit in Atogo (Granadilla de Abona) goedgekeurd. 

Bouwbedrijven kunnen nu offertes indienen om deze werkzaamheden uit te voeren. De grootste moeilijkheden werden opgelost, maar de aanleg van een dergelijke constructie blijft gebonden aan een lang proces, met veel administratieve procedures die moeten gezet worden om aan alle voorschriften te voldoen.

Internationale federaties

De aanbesteding omvat de uitvoering van drie projecten. De kanalisatie van de drie barrancos met het waterkeringsplan, het egaliseren van de grond voor de installaties van de wegneembare tribunes en ten slotte de racetrack zelf.

Het circuit zal een oppervlakte bezitten van ongeveer 650.000 vierkante meter, waardoor alle soorten wedstrijden kunnen worden gehouden in alle veiligheid. De realisatie en de planning heeft de goedkeuring weggedragen van de Internationale Automobielfederatie en de Internationale Motorfietsfederatie om races op topniveau te organiseren.

Werkgelegenheid

Het nieuwe circuit zal niet uitsluitend worden gebruikt voor grote race-evenementen. Het doel is dat de autosport op Tenerife blijft groeien en daartoe zal het circuit beschikken over faciliteiten voor opleidingen in de motorsport en zijn er terreinen voorzien waar bedrijven uit deze sector zich kunnen vestigen. Dit is de ideale stek waar motor- en auto-onderdelen kunnen worden getest en waar er kan geassembleerd worden. Dit zal meteen resulteren in een nieuwe niche binnen de werkgelegenheid het zuiden van Tenerife.

De infrastructuur wordt voorzien van een paddock van 72.000 vierkante meter, dat aan alle regels voldoet om er nationale of internationale wedstrijden te laten doorgaan. Er komen 15 boxen voor auto’s en 45 voor motoren. De infrastructuur omvat ook een tribune met een capaciteit van ruim 5.000 personen, een restaurant en een winkelruimte.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

LENTE OP HET EILAND

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP