dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsDRIE HOTELS AAN DE ‘GOLDEN MILE’ WORDEN GERENOVEERD 
spot_img

DRIE HOTELS AAN DE ‘GOLDEN MILE’ WORDEN GERENOVEERD 

De drie hotels die bij de groep Mare Nostrum Resort behoren, gelegen aan de zogenaamde gouden mijl van Playa de Las Américas, ondergaan in 2023 een volledige renovatie waarbij 90 miljoen euro zal worden geïnvesteerd. Het betreft de hotels Mediterranean Palace, Cleopatra Palace en Sir Anthony, die samen meer dan 1.000 kamers hebben.

Vanaf januari 2023 beginnen de werken waardoor de complexen enkele maanden gesloten zullen zijn.
De drie hotels werden in de zomer 2021 overgenomen door de Canadese beheersmaatschappij Brookfield Asset Management overgenomen na een stevige commerciële overeenkomst met de groep Selenta. 

Klaar tegen het winterseizoen

De eerste twee hotels waar de werkzaamheden zullen beginnen zijn het Mediterranean Palace, waar de meest ambitieuze en duurste werkzaamheden zullen worden uitgevoerd, en het hotel Sir Anthony. De werkzaamheden starten na driekoningendag en de werken moeten naar verwachting afgerond zijn na de zomer heropenen, wat samenvalt met het begin van het hoogseizoen, terwijl Sir Anthony in principe in juni opnieuw klanten zal ontvangen. De werken aan het Cleopatra Palace zijn gepland voor september, zodat de focus op de verbouwing van de andere twee hotels kan worden behouden.

Grote overname

De renovatie van de drie complexen die in een bevoorrechte toeristische zone liggen in Arona, vlakbij het strand van El Camisón, wordt uitgevoerd 16 maanden nadat de Canadese investeringsmanager Brookfield Asset Management de hotels overnam. De overname bedroeg een slordige voor 440 miljoen euro voor zes hotels van de Selentagroep, die door de pandemie werd getroffen. De zes hotels waren Sofia Barcelona en Expo Barcelona in de Catalaanse hoofdstad, Don Carlos Resort & Spa in Marbella en de drie complexen van het Mare Nostrum Resort, in het zuiden van Tenerife.

Goed voor de gemeente

Uiteraard is dit goed nieuws voor de toeristische sector en voor de economie op Tenerife. José Alberto Delgado, schepen/wethouder voor Toerisme van Arona, is tevreden, aangezien het om een belangrijke investering gaat die zal bijdragen tot de vernieuwing van de hotelsector binnen de gemeente. Dit zal ook het concurrentievermogen van Arona als toeristische bestemming versterken en een grotere economische activiteit zal genereren.

Naast deze drie hotels, die in totaal meer dan 1.000 kamers hebben, beschikt Mare Nostrum in het zuiden van Tenerife over de uitgaanstempel Pirámide de Arona en het restaurant Hard Rock Café waar diverse muziekoptredens doorgaan.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM PUNTA BRAVA

SPAANS LEREN

spot_img