dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsDRIE CORONAGEMEENTEN OP TENERIFE

DRIE CORONAGEMEENTEN OP TENERIFE

Drie gemeenten op de Canarische Eilanden bevinden zich in een slecht daglicht wat de coronabesmettingen betreft. De slechtste leerlingen van de klas zijn La Laguna, La Victoria en Santa Cruz.
De geaccumuleerde COVID-19-besmettingen van de afgelopen 14 dagen per 100.000 inwoners plaatst de drie gemeenten op de Canarische Eilanden, allemaal op Tenerife, in een bijzonder hoog risico.

De doelstelling van de Spaanse regering is om de cumulatieve incidentie gedurende de laatste veertien dagen per 100.000 inwoners terug te brengen tot minimum 25 gevallen om de Canarische archipel onder een veilige bestemming te kunnen plaatsen.
In deze classificatie hebben Tenerife, El Hierro en Lanzarote een gemiddeld risico, terwijl Gran Canaria, La Gomera en Fuerteventura een laag risico hebben en La Palma nu behoort tot de nieuwe normaliteit.

Volgens de gegevens die het ministerie van Volksgezondheid heeft verstrekt, zou op de Canarische Eilanden slechts één gemeente een extreem hoog risico lopen, namelijk La Laguna, met 268,57 gediagnosticeerde gevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen, gevolgd door Santa Cruz met 188,12 en La Victoria met 163,31 besmettingen per 100.000 inwoners.

Tenerife is het eiland met de hoogste geaccumuleerde incidentie waarvoor drie gemeenten verantwoordelijk zijn.
Onder het gemiddelde van het eiland, maar boven het gemiddelde van de Canarische Eilanden (75,9), liggen twee andere gemeenten, namelijk Adeje (94,01) en Los Silos (85,23).

Op Tenerife is er één gemeente met een extreem risico, twee met een hoog risico, zeven met een gemiddeld risico en twaalf met een laag risico? Negen gemeenten vallen onder de criteria van de nieuwe normaliteit.
Drie onder hen hebben een nul-incidentie, dit zijn Buenavista del Norte, Fasnia en Vilaflor.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

OVERAL TAXI’S

ZEEZWEMBADEN OP TENERIFE