maandag, oktober 2, 2023
spot_img

DRAMA

Het is nog donker buiten wanneer de eerste reizigers aankomen bij de instapbalie in terminal A van Brussels Airport. Eindelijk vakantie. Twee vluchten staan klaar om naar Tenerife te vliegen. Een quasi vol vliegtuig van Jetairfly, JAF2113 kiest om 06.25 uur het luchtruim, kort daarna gevolgd door bijna 180 personen op  Thomas Cook-vlucht HQ1508 die om 07.10 uur opstijgt. Niets aan de hand, alles verloopt vlekkeloos, de passagiers stappen het vliegtuig op, gespen de gordel om en halen opgelucht adem wanneer de neus van het vliegtuig zich opricht en zich rolt in een richting die wijst naar Tenerife.

Minder dan één uur later is, op de plaats waar deze mensen voorbijkwamen, de hel losgebarsten. Een zelfmoordterrorist heeft zich opgeblazen in de onmiddellijke omgeving van de drop-offzones van Brussels Airlines. Enkele ogenblikken later ontploft er op deze plaats een tweede bom. De chaos is totaal… er vallen talloze doden en zwaargewonden. 

In de omgeving van het metrostation Maalbeek gaat om iets na negen uur een bom af in een aankomend en overvol metrostel. Daar vindt een aantal reizigers de dood, vele andere worden verminkt voor het leven, nog andere worden zwaar of minder zwaar gekwetst. 

Met deze column gaat mijn aandacht naar de vele slachtoffers en hun families. Hier wil ik hen onze steun overmaken en wens ik hen sterkte in deze moeilijke dagen. Er vallen (onder voorbehoud) 14 doden en 100 gekwetsten in het luchthavengebouw van Brussels Airport en op de metrolijn Maalbeek laten er minstens 20 mensen het leven en vallen er 200 gekwetsten te betreuren.

Dit is een zeer zware balans. Ik hul mij in rouw terwijl mijn gedachten naar de slachtoffers en hun naasten gaan. Sterkte aan allen gedurende deze moeilijke periode!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES