donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsDOOD AAN DE DOODRIJDERS

DOOD AAN DE DOODRIJDERS

Wie het hele verhaal wil kennen leest beter HIER eerst het artikel ‘Doodrijders’. Daarin staat hoe gevaarlijk het is om met elektrisch aangedreven voertuigjes op promenades en in voetgangersgebieden te racen. Elektrisch aangedreven voertuigen worden a priori gebruikt door mensen met fysieke beperkingen die niet, of onvoldoende, in staat zijn om zich te voet te verplaatsen.  Althans, dat was in het verleden toch zo.

Op sociale media werd daarover reeds veel commentaar gegeven. Het item is heet van de naald door de constante onveiligheid en door het ontbreken van verantwoordelijkheidsgevoel bij de, vaak jongere, bestuurders ervan. De meeste reacties hebben het over roekeloos en onverantwoord rijgedrag, onveiligheid, aanrijdingen, incidenten en dronken bestuurders. Niets goeds dus… er moest dus iets uit de bus komen.
Tussen de lijnen door lezen we ook dat de verhuur van elektrisch aangedreven vierwielers wel kan voor mensen met een fysieke beperking. Er is dus wel degelijk een maatschappelijk draagvlak voor de verhuur van drie- en vierwielers. Niet voor andere elektrisch aangedreven toestellen zoals segways, hooverboards, steps en monowielen. Deze laatste horen enkel thuis in de categorie ‘amusement’. Trouwens, ik zie mensen met een respectabele leeftijd zich helemaal niet verplaatsen op dergelijke evenwichtsplanken. 

De gemeente Arona heeft extra disciplinaire maatregelen getroffen om de veiligheid binnen de voetgangerszones in haar gemeente te waarborgen en staaft haar beslissing door te wijzen op de nationale wetgeving. Daarin staat dat elektrisch aangedreven voertuigen binnen voetgangerszones enkel kunnen gebruikt worden door mensen met een fysieke beperking. Meer zelfs; in deze zones zijn volgens een gemeentelijk decreet ook fietsen, rolschaatsen en skateboards verboden.

De schepen of wethouder van toerisme van Arona zegt dat er geen specifieke vergunningen werden verleend voor het uitoefenen van deze verhuuractiviteit en dat er reeds verbodsbepalingen in de verkeerssituatie werden aangebracht. Nu komt er nog een aangepast gemeentelijk decreet bovenop.
In de gemeentelijke verordening RD 1428/2003 over het gemotoriseerd verkeer en de verkeersveiligheid binnen Arona wordt in het artikel 15 toegevoegd dat het gebruik van skateboards, skates of soortgelijke toestellen, met of zonder verbrandingsmotor of elektrische fietsen, driewielers en dergelijke niet meer toegelaten worden in voetgangerszones, tenzij de bestuurder zich kan legitimeren voor het gebruik ervan. Bovendien staat in artikel 121 van het Koninklijk Besluit 1428/2003 van 21 november dat mensen met een beperkte mobiliteit in een al dan niet gemotoriseerde rolstoel zich vrij kunnen bewegen. Deze rollers hebben dan ook maar een zeer beperkte snelheid.
Tenslotte betreurt het gemeentebestuur van Arona het dat zij moet overgaan tot deze beperkende maatregelen. De veiligheid van de openbare orde moet gegarandeerd blijven en dat primeert op alle economische activiteiten.

Zones binnen de gemeente Arona die verboden zijn voor gemotoriseerde voertuigen binnen de entiteiten Arona, Playa de Las Americas, Los Cristianos, Palm-Mar en Las Galletas.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

INSTORTING

FEESTDAGEN 2021

TABAK, DRANK EN DOUANE