zondag, april 14, 2024
HomeBlogWeetjesDOOD AAN DE DOODRIJDERS
spot_img

DOOD AAN DE DOODRIJDERS

Wie het hele verhaal wil kennen leest beter HIER eerst het artikel DOODRIJDERS. Daarin staat hoe gevaarlijk het is om met elektrisch aangedreven voertuigjes op promenades en in voetgangersgebieden te racen. Elektrisch aangedreven voertuigen worden a priori gebruikt door mensen met fysieke beperkingen die niet, of onvoldoende, in staat zijn om zich te voet te verplaatsen.  Althans, dat was in het verleden toch zo.

Op sociale media werd daarover reeds veel commentaar gegeven. Het item is heet van de naald door de constante onveiligheid en door het ontbreken van verantwoordelijkheid bij de, vaak jongere, bestuurders. De meeste reacties hebben het over roekeloos en onverantwoord rijgedrag, onveilig gedrag, aanrijdingen, incidenten en dronken bestuurders. Niets goeds dus … er moest dus iets uit de bus komen.

Soorten

Tussen de lijnen door lezen we ook dat de verhuur van elektrisch aangedreven vierwielers wel kan voor mensen met een fysieke beperking. Er is dus wel degelijk een maatschappelijk draagvlak voor de verhuur van drie- en vierwielers. Niet voor andere elektrisch aangedreven toestellen zoals segways, hooverboards, steps en monowielen. Deze laatste horen enkel thuis in de categorie ‘amusement’. Trouwens, ik zie mensen met een respectabele leeftijd zich helemaal niet verplaatsen op dergelijke evenwichtsplanken. 

Maatregelen

De gemeente Arona heeft extra disciplinaire maatregelen getroffen om de veiligheid binnen de voetgangerszones in haar gemeente te waarborgen en staaft haar beslissing door te wijzen op de nationale wetgeving. Daarin staat dat elektrisch aangedreven voertuigen binnen voetgangerszones enkel kunnen gebruikt worden door mensen met een fysieke beperking. Meer zelfs; in deze zones zijn volgens een gemeentelijk decreet ook fietsen, rolschaatsen en skateboards verboden.

Gemeentelijke verordening

De schepen of wethouder van toerisme van Arona zegt dat er geen specifieke vergunningen werden verleend voor het uitoefenen van deze verhuuractiviteit en dat er reeds verbodsbepalingen in de verkeerssituatie werden aangebracht. Nu komt er nog een aangepast gemeentelijk decreet bovenop.
In de gemeentelijke verordening RD 1428/2003 over het gemotoriseerd verkeer en de verkeersveiligheid binnen Arona wordt in het artikel 15 toegevoegd dat het gebruik van skateboards, skates of soortgelijke toestellen, met of zonder verbrandingsmotor of elektrische fietsen, driewielers en dergelijke niet meer toegelaten worden in voetgangerszones, tenzij de bestuurder zich kan legitimeren voor het gebruik ervan. 

Veiligheid boven alles

Bovendien staat in artikel 121 van het Koninklijk Besluit 1428/2003 van 21 november dat mensen met een beperkte mobiliteit in een al dan niet gemotoriseerde rolstoel zich vrij kunnen bewegen. Deze rollers hebben dan ook maar een zeer beperkte snelheid.
Tenslotte betreurt het gemeentebestuur van Arona het dat zij moet overgaan tot deze beperkende maatregelen. De veiligheid van de openbare orde moet gegarandeerd blijven en dat primeert op alle economische activiteiten.

Zones in de gemeente Arona die verboden zijn voor elektrische en mechanisch voortgedreven voertuigen binnen deze gemeente zijn de entiteiten Arona, Playa de Las Américas, Los Cristianos, Palm-Mar en Las Galletas.

Hierbij een gedetailleerde omschrijving.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

TENERIFE VOOR KINDEREN

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

UNA SIESTA

VERBODEN ACTIVITEITEN

spot_img