dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogDaguitstappenDIT MOET U ZIEN MET KERST
spot_img

DIT MOET U ZIEN MET KERST

Op Tenerife zijn gedurende de kerst- en eindejaarsperiode is gezellig en vormt een fijne herinnering in het geheugen van elke bezoeker.

Tenerife dat deel uitmaakt van de Canarische archipel valt op door een grote biodiversiteit, vooral in de zomer, maar ook in de winter. Op het eiland is ‘voor elk wat wils’ terug te vinden, maar gedurende de kerst is er een dimensie meer aanwezig.
De schaalvergroting wordt gekenmerkt door alles wat leeft rond kerstmis en de geboorte van Jezus. Overheid en particulieren zorgen dan ook voor een feeërieke sfeer die daarrond wordt gecreëerd.

Wij hebben drie tips die als daguitstap kunnen worden beleefd.  
De eerste is een bezoek aan het historische centrum van San Cristóbal de La Laguna die met Kerstmis is vervuld van een bijzondere magie. 

La Laguna is de op één na dichtstbevolkte stad van Tenerife en werd in 1999 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en staat bekend om zijn historische gebouwen.

Eind november wordt in deze stad de kerstverlichting ontstoken die de schoonheid van de belangrijkste voetgangersstraten nog mooier maakt. Daarom is een bezoek aan La Laguna in deze tijd van het jaar zonder enige twijfel een van de dingen die u met Kerstmis op Tenerife moet doen. En vergeet niet om een paar lekkere churros met chocolade te nuttigen gedurende een rustpauze in deze prachtig versierde stad.

In Santa Cruz kunt u een bezoek brengen aan Calle Castillo, een autovrij winkelgebied dat begint bij Plaza Weyler en eindigt bij Plaza de España, of u kunt gaan winkelen in de verschillende winkelcentra die de hoofdstad rijk is. Andere hoogtepunten zijn het Auditorio de Tenerife Adán Martín, ontworpen door de architect Santiago Calatrava, en het Parque Marítimo César Manrique, ontworpen door de architect naar wie het genoemd is.

Er is ook een grote verscheidenheid aan winkelcentra in het zuiden van het eiland waar u wordt ondergedompeld in kerstsfeer en waar kerstshoppen een plezier is. Zoals in Siam Mall in Adeje, met ruime openlucht recreatie- en eetstandjes, veelal ingericht in een Thais decor en overvloedig is verfraaid met kerstversieringen en ditoverlichting.

Als u de kern van de kerstperiode wil beleven moet u naar La Orotava. De kerststallenroute is een van de populairste activiteiten voor zowel bezoekers als voor de plaatselijke bevolking. Deze route is nu al een toeristisch referentiepunt op de archipel en het wordt ten zeerste aangeraden om deze kunstwerken te bezoeken.

Vergeet ook niet om de kerststal van Candelaria te bezoeken. Candelaria is het centrum van de diepgelovige bevolking en een belangrijk referentiepunt rond de kerstperiode. De gemeente zich elk jaar in om een duidelijke weerspiegeling van de schoonheid van de geschiedenis en de tradities van de Canarische Eilanden weer te geven. De kerststal is voorzien van bewegende figuren en verhoogt de charme van het kerstgebeuren op Tenerife.

Puerto de la Cruz, in het noorden van Tenerife en een van de belangrijkste toeristische centra van het eiland biedt een kerstplaatje van formaat. In dit gebied valt het Lago Martiánez op, ontworpen door de kunstenaar César Manrique of Playa Jardín. Dit zwemparadijs hangt bijna vast aan de zwarte zandstranden in de onmiddellijke omgeving en vormt een waar spektakel met een bruisende oceaan als decor.

Op de kermis van Puerto de la Cruz kan elke bezoeker kiezen uit een groot aantal attracties om zich te amuseren. U kunt er genieten van de typische paponazo, hotdogs of churros met chocolade. De sfeer van de jaarmarkt, samen met de kerstversieringen rond Playa Muelle en de Plaza del Charco, vormen een uitnodiging om van kerstsfeer te genieten. 

Kerst op Tenerife is de perfecte combinatie van leuke temperaturen en sfeervolle sfeer. Daarenboven komt je terecht in een magische wereld waar steeds weer Feliz Navidad wordt geroepen. 

2.500.000 LED-lichtjes dompelen Santa Cruz in een onvervalste kerstsfeer.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img