donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsDIGITAAL EUROPEES CORONACERTIFICAAT

DIGITAAL EUROPEES CORONACERTIFICAAT

Het Europees digitaal coronacertificaat zal het vrij reizen tussen de Europese staten binnenkort mogelijk maken en wordt in alle EU-landen ingevoerd. Vanaf 1 juli 2021 moet het in alle EU-lidstaten beschikbaar zijn, alhoewel de lidstaten vrij zijn het certificaat uit te brengen vóór deze datum.
Wie het certificaat bezit is ofwel ingeënt tegen het COVID-19-virus, ofwel negatief getest ofwel van COVID-19 hersteld.

Het certificaat is een digitaal of papieren bewijs dat vrije doorgang verleent aan iedere EU-burger in elk EU-land. Daarop neemt de QR-code een prominente plaats in en is een digitale handtekeningsleutel gezet als waarborg tegen vervalsing.
Het certificaat is gratis en geldig in alle EU-staten, is opgesteld in de landsta(a)l(en) en in het Engels.  

Dit coronacertificaat moet het reizen binnen Europa gemakkelijker en aantrekkelijker maken. Het zal door meerdere Europese lidstaten worden gebruikt om toegang te verlenen tot hun grondgebied en om de geldende reisbeperkingen te versoepelen. De huidige aanbeveling voor de coördinatie van de reisbeperkingen worden midden juni gewijzigd, net op tijd om een veilige grote vakantie en de reisuittocht op te vangen.

Op het Europees digitaal coronacertificaat staan enkel de meest noodzakelijke gegevens, zoals naam, geboortedatum, datum van uitgifte, vaccinatie-informatie en een unieke identificatiecode.
Deze gegevens mogen door het bezochte land niet worden bijgehouden. Deze blijven in het land waar het certificaat werd uitgegeven.

Op 7 juni 2021 wordt het nieuwe decreet van kracht.
Iedereen uit de Europese Unie, uit een Schengenland of uit een land waarmee Spanje wederkerigheidsovereenkomsten heeft, kan de Canarische Eilanden bezoeken.
Alle personen die op de Canarische Eilanden aankomen om van hun vakantie te genieten, moeten een gezondheidscontrole ondergaan.
Tot deze regeling officieel van kracht wordt, blijven onderstaande maatregelen van kracht voor Tenerife, en bij uitbreiding de Canarische Eilanden en Spanje.

* Alle aankomende buitenlandse passagiers moeten een QR-code aanvragen, dat is gebaseerd op de Passenger Lotion Card. De gezondheidsverklaring moet vóór aankomst in Spanje worden ingevuld via elektronische weg en is te downloaden op de SPTH-website via de gratis applicatie SPAIN TRAVEL HEALTH (SPTH). Dat kun je HIER doen.
Zodra het formulier is ingevuld, krijgt de passagier een QR-code die bij aankomst in Spanje aan de veiligheidscontrole moet worden getoond.
Let op: de QR-code wordt enkel elektronisch afgeleverd als het formulier ingevuld wordt binnen 48 uur voor het vertrek.

* Alle aankomende buitenlandse passagiers moeten in het bezit zijn van een certificaat op papier of digitaal waarop de negatieve coronatest wordt gedefinieerd in het Spaans of het Engels is opgesteld en niet ouder is dan 72 uur bij aankomst op de eilanden.

* Geldige testen zijn de PCR (RT-PCR van COVID-19), Transcription Mediated Amplification (TMA) en RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification) of een snelle tests voor de opsporing van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%.

* Vrijgesteld zijn:
– kinderen jonger dan 6 jaar
– personen die kunnen aantonen dat zij op de Canarische Eilanden wonen en die verklaren dat zij het grondgebied van de Canarische Eilanden in de 15 dagen voorafgaand aan hun aankomst niet hebben verlaten en in die periode geen coronasymptomen hebben gehad.

Het is uitermate belangrijk dat elke reiziger de voorwaarden raadpleegt die een vliegtuig- of ferrymaatschappij aan de passagiers oplegt vooraleer naar de Canarische Eilanden af te reizen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikelEINDE PCR-TESTEN?
Volgend artikelZANDTAPIJTEN IN LA LAGUNA
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

ONBEWOOND EILAND

VERDRINKINGEN

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLAAMS BIER VOOR TENERIFE

ONMOGELIJK

SOORTEN POLITIE