maandag, juli 22, 2024
HomeBlogCultuurDIERENWIJDING OP HET STRAND
SEB LEESON LEGAL GROUP

DIERENWIJDING OP HET STRAND

Dierenwijding op het strand van La Enramada is een van de belangrijkste feesten in Adeje en een belangrijk cultureel evenementen op Tenerife. Het feest ter gelegenheid van San Sebastian Mártir, mede-patroonheilige van Adeje is een evenement op Tenerife waar met verlangen wordt naar uitgekeken. Het feest schrijft reeds meer dan 500 jaar geschiedenis.

Elk jaar is 20 januari het hoogtepunt van de feestviering die begint om 12 uur in de kerk van San Sebastián. Na de eucharistische plichtplegingen start de processie naar het strand van La Enramada. En dit is precies wat deze viering zo aantrekkelijk en populair maakt. De optocht naar het strand bestaat uit mensen die hun dieren – paarden, ossen, kamelen, ezels, geiten, schapen, honden en meer – naar de kust brengen om er gewijd te worden. De organisatie zorgt voor een veterinaire begeleiding om het fysiek en mentaal welzijn van de dieren te garanderen.

Schouwspel

Het evenement wordt gestreamd op de sociale netwerken Facebook en Youtube van de gemeente Adeje. De processie naar het strand wordt begeleid door een uniek ruiterpeloton en de Agrupación Nuestra Señora de las Nieves. Aangekomen aan het strand vindt de traditionele zegening van de dieren plaats, waarna het spektakel kan beginnen. Het einde van de dierenwijding op het strand kondigt het spektakel aan waarbij dieren het ruime sop kiezen en dat precies zorgt ervoor dat duizenden kijklustigen zich verzamelen om het schouwspel te kunnen waarnemen.

Oorsprong van het feest

Het feest van San Sebastian gaat terug tot het begin van de 16de eeuw en wordt gevierd door de boeren en veehouders van Adeje en de rest van het eiland, die op deze manier hun devotie betuigen aan de beschermheilige, aan wie ze talloze wonderen toeschrijven. Dat veel mensen zich tot San Sebastián de Adeje wenden om een gunst te vragen of een belofte in te lossen, is het grootste bewijs ervan.

Dit feest is een traditie geworden die verder gaat dan het religieuze aspect en bijdraagt aan de versterking van de samenleving van de mensen die in dit deel van de regio wonen.

Mens en dier

De traditie om de heilige in processie naar de hermitage aan zee te brengen, hield eind jaren zeventig op; sindsdien wordt het feest op 19 en 20 januari gevierd op het strand van La Enramada. Rond 1993, toen de Kamer van Landbouwers verdween, nam het gemeentebestuur van Adeje de organisatie van het evenement over. Tegenwoordig komen er duizenden pelgrims bijeen om de patroonheilige van Adeje te aanbidden, waarvan de meesten hun dieren meenemen zodat ze kunnen gezegend worden, zoals dat vroeger ook werd gedaan.

Na de zegening is het speeltijd voor mens en paard. Ruiters mennen hun paarden de oceaan in en zorgen voor een demonstratie in rijkunst waardoor heel veel water opspat. Tot jolijt van de toeschouwers.

Meer over de dierenwijding kan HIER worden gelezen.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

KERST OP TENERIFE

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP