woensdag, mei 25, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsDERDE REGENDAG OP RIJ

DERDE REGENDAG OP RIJ

Vooraleer een weerbericht te schrijven, informeren wij ons altijd bij diverse meteorologische diensten en raadplegen we verschillende rapporten. Om een voortschrijdend inzicht te krijgen in het weerverloop gebruiken wij onder andere de GFS-modellen. GFS staat voor Global Forecast System en dit zijn numeriek wiskundige modellen waarop tientallen atmosferische variabelen, zoals onder andere temperatuur, luchtdruk, wind en neerslag, zijn aangebracht. Zie afbeeldingen onderaan.

Op de Canarische Eilanden wordt vandaag opnieuw onaangenaam weer verwacht, met regen en onweer. Dit wordt veroorzaakt door een depressie – koude luchtmassa -ten noordwesten van de Canarische archipel langzaam voorbijtrekt en botst met de warme luchtmassa rond een anticycloon boven het Noord-Afrikaanse continent. De dag begint met bewolking en een gele vlag voor regenval op de westelijke eilanden Tenerife, El Hierro, La Gomera en La Palma. Op de laatste twee kan de neerslag in één uur 15 liter per vierkante meter bedragen Dit is de derde dag op rij waarop er onstabiliteit heerst in het weerhuishouden.

Wij beginnen de dag met een bewolkte hemel, met regen en enkele onweders die van west naar oost trekken. De intensiteit is minder erg dan gisteren, maar er wordt niet uitgesloten dat er in het uiterste westen plaatselijk veel neerslag zal vallen. Tegen de avond neemt de dreiging af.  

Ondanks het feit dat de minimumtemperaturen gisteren op Tenerife licht zijn gestegen, heeft het in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw gesneeuwd op de Teide. Boven de 3.000 meter is er opnieuw een verse laag sneeuw bijgekomen.
Gisteren waren alle toegangswegen naar het Teide Nationaal Park open, terwijl de kabelbaan, net als de vorige dagen, gesloten bleef. Alleen het pad naar La Rambleta was open, terwijl de wandelwegen naar Pico Viejo, Montaña Blanca en Pico Teide gesloten waren.

Ondanks de regenkansen blijft het zuiden van Tenerife een fijne locatie om te verblijven. Tussen de wolken door verschijnt er nu en dan een flinke zonnestraal die het regenweer even doet vergeten.
Nog één tip: het weer op de locatie waar u verblijft mag op Tenerife nooit worden veralgemeend. Op een eiland met vijf weerklimaten en tientallen microklimaten is een enge weervisie niet aangewezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES