dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogNieuwsDERDE HITTEGOLF OP KOMST
spot_img

DERDE HITTEGOLF OP KOMST

Na de tweede hittegolf op de Canarische Eilanden, die zich onlangs heeft aangekondigd en net de deur uit is, komt nummer drie op bezoek. De dagen met normale zomerwaarden verdwijnen, gedaan met de verfrissende nachttemperaturen en de afkoelende passaatwinden. We worden opnieuw opgescheept met hoogzomerse waarden tot dertig graden Celsius of zelfs ietsje meer. De derde hete periode komt eraan vanaf zondag 31 juli, de aangename zomertemperaturen van de voorbije dagen verdwijnt in één klap.

Hogedrukgebied

Op de weerkaarten schuift er een anticyclonale rug over het Spaanse schiereiland. Daardoor zullen de temperaturen stijgen, niet alleen in Spanje maar ook op de Canarische Eilanden. De hitte die wordt aangevoerd zal zorgen voor een nieuwe piek van hoge temperaturen. Duidelijk, na de hittegolven begin juni en van verleden week stijgen de nachttemperaturen opnieuw tot 25 °C ’s nachts en wordt het overdag weer 30 °C of zelfs ietsje meer.

Hittealarm

Daarom is een activatie van het weeralarm mogelijk. Experten wijzen op waarschuwingen voor hoge temperaturen die geel en oranje kunnen zijn. Lokaal is code rood niet uit te sluiten. De temperatuurstijging begint op zondag 31 juli en zal de hoogste waarden halen tussen 1 en 4 augustus, daarna zakken de temperaturen weer stelselmatig tot normale waarden op 6 augustus.

De onzekerheid over de ontwikkeling van het extreem warme weer is groot. Het kan alle kanten op maar de vrees is aanwezig dat er deze zomer nog meerdere hittegolven zullen volgen. Deze derde hittegolf is echter de minder intense en zal minder lang zal duren dan zijn voorganger.
Een aanvoer van Saharastof is niet uitgesloten. Of het een Calima wordt op hoogte of op lage hoogte is momenteel koffiedik kijken, ook wat de stofdichtheid zal zijn.

Dit alles gaat gepaard met een aanhoudende droogte die nefast is voor natuurbranden. Augustus start warm en droog, dat staat als een paal boven water.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WANORDE

spot_img