zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsDERDE BLAUWE WIMPEL VOOR ARONA 
spot_img

DERDE BLAUWE WIMPEL VOOR ARONA 

De inspanningen die de gemeente Arona deze zomer heeft geleverd werden beloond. Er wappert nu ook, zoals op de stranden van Las Vistas en El Camisón, een Blauwe Wimpel, op het Playa Los Cristianos, het centrumstrand nabij de haven. Voor het eerst sinds 2016.
Hoe het Tenerife vergaat met de uitreiking van de Blauwe Wimpels anno 2023 kan gelezen worden in het artikel 15 BLAUWE WIMPELS OP TENERIFE.

De nieuwe burgemeester, Fátima Lemes, heeft samen met schepen/wethouder van Milieu, Clari Pérez, de vlag gehesen op het hoofdstrand van de toeristische badplaats Los Cristianos. Deze internationale prijs certificeert de kwaliteit van het water, de veiligheid en het hoge niveau van de diensten die in deze kustgebieden worden aangeboden. 

Het is van moeten

Lemes verzekert dat deze Blauwe Vlag een symbool is van de inzet van de gemeente om door te gaan met onze inspanningen om de veiligheid en de stranddiensten te verbeteren en om meer te werken aan milieukwesties. Het doel is om toeristische uitmuntendheid te bereiken, wat fundamenteel is voor een internationale bestemming als Arona.

De Blauwe Vlag is een symbool dat kwaliteit en veiligheid garandeert voor duurzame, veilige en betrouwbare toeristische bestemmingen en die voldoen aan strenge internationaal overeengekomen criteria inzake uitstekende waterkwaliteit, milieubeheer, legaliteit, toegankelijkheid en preventie. De gemeente heeft meer dan 15 kilometer kustlijn met belangrijke badzones die erg populair zijn bij de lokale bevolking en bij de toeristen, dus moet Arona zich richten op het optimaliseren van haar stranden. 

De criteria die worden onderzocht zijn de waterkwaliteit, veiligheid/toezicht, milieubeheer, faciliteiten/diensten en toegankelijkheid. Op basis van de scores in elk van deze categorieën kan de gemeente totaalpunten berekenen en de blauwe wimpel toekennen op basis van een vastgestelde drempel. De specifieke puntenverdeling en criteria kunnen variëren, afhankelijk van het beleid en de normen die de gemeente hanteert voor de toekenning van de blauwe wimpel.

Waterkwaliteit

Om de kwaliteit van het water te handhaven en te certificeren, worden er elke twee weken analytische controles uitgevoerd en monsters verzameld op de drie stranden waar de blauwe vlag wappert. Deze voortdurende controle maakt het mogelijk om gebieden met mogelijke lozingen te identificeren en snel te handelen. De voorbije vier jaar was het mogelijk om een uitstekende waterkwaliteit te garanderen, een basisvoorwaarde om in aanmerking te komen voor de Blauwe Vlag.

Toegankelijkheid en veiligheid

Ook essentieel is de voorwaarde om de toegankelijkheid tot de stranden te garanderen. Een voorwaarde waarvan de kustlijn van Arona een voorbeeld is. De gemeente heeft de langste promenade van Europa, vanwaar je toegang hebt tot alle bekroonde stranden. Elk van hen is uitgerust met loopbruggen, platforms, pergola’s, douches en toiletten. 

Op het gebied van veiligheid is Arona het schoolvoorbeeld bij uitstek op het eiland en voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften, door de Preventie-, Reddings- en Bijstandsdiensten te voorzien van personeel en materiële middelen, afhankelijk van de mate van bescherming van het strand, om deze diensten elke dag van het jaar te garanderen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

EUROPESE LUCHTHAVENTOPPER

TEN BEL VANDAAG

spot_img