donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsDENOMINACIÓN DE ORIGEN VOOR KAZEN UIT TENERIFE
spot_img

DENOMINACIÓN DE ORIGEN VOOR KAZEN UIT TENERIFE

Op de achtste editie van de kaaswedstrijd op Tenerife, in het Casa del Vino in La Orotava, werden 95 verschillende kazen van 35 producenten aan diverse testen onderworpen door 14 keurspecialisten.
Het is hoog tijd dat een keurmerk de oorsprong van de kazen aanduidt zoals dat eerder voor honing en wijnen werd gedaan.

Voor het hoofd van het Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria (ICCA), een onafhankelijke organisatie binnen de regering van de Canarische Eilanden, is de tijd aangebroken om serieus na te denken over de invoering van een oorsprongsbenaming (Denominación de Origen) of een beschermde geografische aanduiding (Indicación Geográfica Protegida), om de sector beter te positioneren en bij te dragen aan een sterk product.
De directeur van het Canarisch Instituut voor de Kwaliteit van Landbouw- en Voedingsmiddelen (ICCA), José Basilio Pérez, en Minister voor Landbouw, Veeteelt en Visserij van het Cabildo van Tenerife, Javier Parrilla, hebben aangekondigd dat zij zullen ijveren voor de invoering van een oorsprongsbenaming om de kwaliteit te garanderen en de toekomst van de kazen uit Tenerife te garanderen. Op deze manier treedt Tenerife in voetsporen van Fuerteventura en La Palma, waar de kazen sedert, respectievelijk 1996 en 2002, beschermd zijn door oorsprongsbenamingen. Bovendien bestaat op Gran Canaria sinds 2007 ook de Denominación de Origen Protegida (DOP) voor de kazen Flor de Guía, Media Flor en Queso de Guía, die worden geproduceerd in Guía, Gáldar en Moya.

Javier Parrilla nam de handschoen op die door het Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria (ICCA) is toegeworpen en benadrukte het belang van medewerking door de eilandregering.
De kaassector produceert producten van zeer hoge kwaliteit en verdient een Beschermde Oorsprongsbenaming (D.O.) zoals deze voor honing, die uniek is in Europa, en voor de zes streekwijnen. Deze sector verenigt 52 zuivelfabrieken en benadrukt dat de sector, na de economische belemmering als gevolg van de coronapandemie en de sluiting van het toerisme, werd gereorganiseerd en de distributiekanalen werden gewijzigd om de eindverbruiker te bereiken. Thuisbezorging heeft de kaasmakerijen deels gered van de ondergang.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img