dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsDENDERENDE CARNAVALVIERDAAGSE

DENDERENDE CARNAVALVIERDAAGSE

Alle voorwaarden zijn aanwezig voor een magisch weekend voor het meest uitzonderlijke evenement op Tenerife. Santa Cruz verwacht 800.000 mensen gedurende het vierdaagse straatcarnaval. Anders dan anders omdat een carnaval organiseren in de zomer en daarmee een carnavalsgekte creëren die vergelijkbaar is met de wintervieringen, nog nooit is voorgekomen. Het oorzakelijk verband is te zoeken bij de coronapandemie. 

Het carnaval van Santa Cruz heeft de wedstrijden, verkiezingen, gala’s en concursos al achter de rug en gaat het laatste deel in van de meest atypische viering in zijn bestaan. Gisteren gonsde het in het centrum van de hoofdstad van de activiteit. Het opzetten van podia op de Plaza del Príncipe en andere locaties, de installatie van de eerste kiosken, het plaatsen van de chemische toiletten, de elektrische aansluitingen, kortom, alles wat nodig is om het carnaval op donderdag 23 juni in de straten te laten doorgaan, werden uitgevoerd.

Vier dagen feesten

Vier dagen van vrijwel ononderbroken festiviteiten, waarbij volgens de prognoses van de organisatie het aantal aanwezigen op 800.000 mensen wordt geschat. Deze cijfers komen onder andere van de prognoses bij het openbaar vervoer, waarbij 80.000 mensen per dag naar Santa Cruz worden gebracht. Alleen al voor het Dagcarnaval op zaterdag, dat ’s middags begint en tot zondag 6 uur in de ochtend duurt en samenvalt met het Nachtcarnaval, wordt het aantal bezoekers op 325.000 geraamd.

Velen maken zich dit jaar op voor iets groots en iets uitzonderlijk, maar objectief gezien weten we niet in hoeverre toeristen en residenten zich door het zomercarnaval zullen laten inspireren.
Wat wel duidelijk lijkt is een hotelbezetting en andere logiesverstrekkende bedrijven van 100 procent en de frequentietoename van zowel Binter als Armas en Fred. Olsen. Ook het openbaar vervoer is er klaar voor en voldoet aan alle voorwaarden om passagiers naar een magisch weekend te vervoeren.
Het uitzinnige carnavalsfeest begint op donderdag 23 juni om negen uur ’s avonds en eindigt op zondag 26 juni om middernacht.

Begrafenis van de Sardine

Na twee jaar coronamaatregelen en quarantainetoestanden is het fijn terug te keren naar het carnaval, dat in essentie bestaat uit sociale toenadering, jumelage, vreugde, cultuur, erfgoed en economische impact. Het wordt een mooie nacht, waarin het vuur wordt opgeroepen om het COVID-virus te verslinden. Niet dat van de sardine, wel de vreugdevuren ter gelegenheid van de patroonheilige San Juan. De sardine wordt gratie verleend tot volgend jaar. De stoet zal evenwel vertrekken uit Juan Pablo II, om negen uur ’s avonds. Aan het eind van de stoet spelen Canarische orkesten ten dans tot drie uur ’s nachts, op het Plaza del Príncipe en op het Plaza de Candelaria.

Organisatorisch gezien is de grootste uitdaging die van de parade, want enkele duizenden deelnemers leggen het drie kilometer lange parcours af waarlangs honderdduizenden toeschouwers zullen drommen om het spektakel gade te slaan. Het parcours loopt gelijk aan de vorige jaren. De carnavalsstoet start om zeven uur ’s avonds en zal naar verwachting tegen middernacht afgelopen zijn.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

WIJ BREKEN UIT

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

DOLFIJNEN EN GRIENDEN

KNOTSGEKKE REIS