dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsDE NABIJE TOEKOMST OP TENERIFE

DE NABIJE TOEKOMST OP TENERIFE

De onzekerheden zijn heden ten dage in groten getale aanwezig en daardoor wordt het leven op een zonnig eiland als Tenerife niet alleen precair, maar ook problematisch. Door de oorlog in Oost-Europa wordt alles duurder en ontstaat er een economisch onevenwicht dat angst inboezemt bij gezinnen die leven van minimumlonen en uitkeringen.
De vraag is enkel maar of er nog moeilijke maanden aankomen. Het onverbloemd antwoord daarop is ja. 

De inflatie stijgt overal en bereikt op de Canarische Eilanden meer dan tien procent. Daardoor rijzen de prijzen de pan uit en wordt het voor de Europese toerist duurder om naar Tenerife af te reizen.
Toch zitten de Canarische Eilanden niet in een zwalpend schuitje. Het toerisme heeft zich hersteld en de handel is weer op gang gekomen na een coronadebacle dat twee jaar heeft geduurd. De subsidies aan de economische sectoren – de overheid heeft daarvoor 1,44 miljard euro uitgegeven – had de bedoeling om het postcoronatijdperk versneld te doen herleven en daar is de overheid bijzonder goed in geslaagd. Afgezien daarvan is de Canarische archipel, meer dan enig ander gebied, afhankelijk van de Europese markten, en daar ziet het er slecht uit.

Koopkracht

Pessimisme is nooit goed, maar bedriegen door de waarheid te verkrachten is degoutant. Op langere termijn brengt een kwetsende waarheid meer helderheid en transparantie en kan er worden geanticipeerd. De Europese Centrale Bank verhoogd kortelings de rente met 0,5% en dat betekent dat geld duurder zal worden. Slecht nieuws voor degenen die leningen of hypotheken hebben die afhankelijk zijn van de marktrente. En toch is dit een van de belangrijkste maatregelen om een inflatie, die de koopkracht van de lonen aantast, in te dijken. 

Reizen wordt duurder

Als de levering van brandstoffen in de landen van de Europese Unie, waaronder Spanje, worden stopgezet, kan er een ongeziene herfst en winter op ons afkomen dat de toerismestroom naar de eilanden kan beïnvloeden. In een gezinsbudget behoort reizen tot buitengewone kosten en in onzekere tijden wordt dit toegevoegd aan de eerste besparingsronde. Komt er daardoor een breuk in het herstel van de toeristische sector – die pas terug aan het openbloeien is – zal dat opnieuw schade toebrengen aan de werkgelegenheid, de handel en industrie die van de toeristische sector afhankelijk zijn.

Actie en reactie

Iedereen richt zijn aandacht op de grondstoffencrisis, op de oorlog en op de inflatie, maar het imago van Tenerife, en bij uitbreiding de Canarische Eilanden hebben een sterk imago als het over toerisme gaat. Zelfs al komen er enkele mindere maanden op ons af, het herstel waarmee de eilanden krijgen te maken is aangevat en zal worden voortgezet. De Canarische economie lijdt snel in tijden van tegenspoed, maar herstelt zich razendsnel als het weer beter gaat. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

CARRERA POR LA VIDA

NEP OF NAMAAK

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT KOST EEN BOETE?

AANGIFTE VERHUURINKOMSTEN

AUTO HUREN OP TENERIFE