maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsDE MOOISTE ROMERÍA VAN TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

DE MOOISTE ROMERÍA VAN TENERIFE

De mooiste romería van Tenerife gaat door op zondag 16 juni 2024 in La Orotava waarin traditie, cultuur, godsdienst en folklore hand in hand door de straten gaan. De 87ste editie staat garant voor 75 karren, 30 muzikale groepen en ruim 25.000 deelnemers.

Dit jaar zijn de folkloristische evenementen bijzonder belangrijk omdat de vieringen voor het eerst officieel plaatsvinden als Patronale Feesten, terwijl deze eerder Grote Feesten werden genoemd. Dat komt omdat het Vaticaan eerder San Isidro Labrador als patroonheilige heeft erkend.

Casa de los Balcones

Daarom zal zaterdagmiddag de traditionele Subida de los Santos plaatsvinden van de kapel van El Calvario naar La Concepción. Vanwege de officiële erkenning van San Isidro Labrador als patroonheilige van La Orotava wordt het laatste deel van de route aangepast. De heiligen zullen stoppen op het plein van het stadhuis, waar men van het vuurwerk kan genieten.

Van daaruit gaan ze naar de parochie van La Concepción, waar de volgende dag om 11.30 uur de plechtige mis zal plaatsvinden. Na de Eucharistie vindt de processie van de patroonheiligen, San Isidro Labrador en Santa María de la Cabeza, plaats naar het Casa de los Balcones, waar ze de eer van de romería in ontvangst zullen nemen.

Dansen 

De romería begint om 13.30 uur vanuit San Francisco, in aanwezigheid van de Koningin en haar eredames, het hoofd van de romería, de president van de eilandregering, Rosa Dávila, en het volledige gemeentebestuur.
De Sociedad Cultural Liceo de Taoro organiseert deze romería al 89 jaar. De eerste editie vond plaats in 1936 en de reeks werd slechts twee keer onderbroken in 2020 en 2021 vanwege de wereldwijde coronapandemie.

De romería eindigt met de aankomst van de heiligenbeelden in El Calvario, waar eer betoond zal worden aan San Isidro Labrador en Santa María de la Cabeza. Daarna gaat het feest verder met een dansfeest op het Franchi Alfaro-plein met de orkesten Dorada Band en LD, en op het gemeenteplein met door DJ Renzzo El Selector.

Dresscode en wedstrijd

Tijdens de romería moeten de instructies van de organisatie worden opgevolgd. Er is respect voor de tradities, de juiste kleding en het naleven van de opgelegde regels. Niet-traditionele items, zoals sportschoenen, horloges, juwelen en zonnebrillen worden thuisgelaten.

De Sociedad Liceo Taoro organiseert de wedstrijd voor de best versierde kar of wagen en de mooiste folkloristische groep die aan de romería deelnemen. De karren moeten op passende wijze zijn versierd met elementen en middelen die kenmerkend zijn voor de romería-traditie. De jury zal de originaliteit van de ontwerpen waarderen, evenals het niveau van werk en toewijding, zolang het thema draait om de ambachten, gebruiken, gewoonten en tradities van ons land. Ook de artistieke waarde, de complexiteit van de uitvoering en het eindresultaat worden in aanmerking genomen, eveneens de kleding van de deelnemers van de verschillende groepen.

Sinds 1980 zijn de romería van La Orotava en de Infraoctava del Corpus toegevoegd aan de lijst van Feesten van Nationaal Toeristisch Belang. Sinds jaar en dag is deze romería de beste, de mooiste en de grootste onder alle romerías van Tenerife.

Guy Devos © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

LENTE OP HET EILAND

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP