zaterdag, januari 23, 2021
Home Blog Weetjes DE KLOKKENTOREN VAN TEN BEL

DE KLOKKENTOREN VAN TEN BEL

In feite moet je eerst naar het filmpje kijken van de gekke dwergen uit La Palma. Pas daarna kan ik je vragen wat de melodie te maken heeft met Tenerife?

La Danza de los Enanos de La Palma
 of de Dans van de Dwergen uit La Palma is een van de belangrijkste acts gedurende de festiviteiten van La Bajada de la Virgen de las Nieves, in Santa Cruz de La Palma, die elke 5 jaar door de straten loopt. Een traditie die in 1905 begon als weer een teken van dankbaarheid aan de beschermheilige van het eiland. Deze dans wordt uitgevoerd door 24 mannen in een gelijksoortig kostuum op het ritme van een polka.

Wij herhalen nu onze vraag. Wat heeft deze muziek van Los Enanos uit La Palma met Tenerife te maken …?
Antwoord: De muziek waarop deze gekke mannetjes dansen was steeds te horen als klokkenmelodie op de toren van Ten Bel.

Luister eens? Je krijgt waarschijnlijk een flashback.

Video: benyikanario – Foto: Janet Ascombe

Tenerife Connect, Los Elanos, La Palma, Ten Bel, klokkentoren,

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

MIJN KERSTNACHT OP TENERIFE

KERST OP TENERIFE

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -

WEETJES

DE VERKEERSREGELS

RECHTBANKEN

EL MÉDANO OMGETOVERD