donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogDE KLEREN MAKEN DE MAN
spot_img

DE KLEREN MAKEN DE MAN

De kleren maken de man.

Het spreekwoord ‘de kleren maken de man’ kan zowel positief als negatief benaderd worden. Aan de positieve kant zou je kunnen zeggen dat je een beter gevoel van eigenwaarde schept als je mooie en dure kledij draagt. Een belangrijk persoon zal zich automatisch beter voelen in een deftig en duur maatpak dan in een goedkopere versie ervan. Als vrouw zal je vaak een aangenamer gevoel hebben als je duur en goed zittend ondergoed aan hebt, dan wanneer je over straat loopt in een oude versleten oma-onderbroek.

Het is dus niet enkel de kledij die je ziet maar ook het onzichtbare ondergoed dat ervoor kan zorgen dat je je beter in je vel voelt.

Aan de negatieve kant zou je echter kunnen zeggen dat mensen te vaak afgaan op wat anderen dragen.

Uiterlijke schijn.

Ga je in België naar de bank of naar een overheidsinstantie? Dan zorg je ervoor dat je piekfijn voor de dag komt. Anders heb je het gevoel dat je niet ‘au sérieux’ genomen wordt. In Tenerife echter maalt men er niet om hoe je een bank binnenstapt. Je kunt op je teenslippers en in korte broek binnenkomen en toch begroet worden door het personeel alsof je de rijkste man van het eiland bent. De Tinerfeños hebben heel andere gewoonten.

In de Lage Landen gaat men er vaak, verkeerdelijk van uit dat dure kledij steevast gelinkt wordt met een goede functie. Uiterlijke schijn is op dat vlak enorm belangrijk. Hierdoor zullen mensen je heel snel in een bepaald vakje duwen als je niet komt aandraven in een of ander duur kledingstuk. Voor de buitenwereld is het enkel belangrijk of het kledingstuk van het correcte merk is en voldoende geld gekost heeft. Het gaat niet over, of het comfortabel zit.

Voel je goed.

Op Tenerife is het comfort van je kledij wel belangrijk. Vaak kan je aan uiterlijke factoren alleen niet zien of iemand welvarend is of niet. Een man in short en teenslippers zal dezelfde behandeling krijgen als iemand in maatpak.

Kleding uitzoeken is heel persoonlijk en laat zich eigenlijk totaal niet dicteren door de heersende modetrends. Maar eerder door de juiste snit en de correcte stoffen. Hecht dus niet te veel belang aan wat anderen van je zullen denken, maar eerder aan hoe jij je voelt als je je lievelingskledij draagt. Anderzijds, als je morgen iemand over straat ziet lopen in een gescheurde jeans met een uitgerafelde trui, ga er dan niet zomaar vanuit dat die persoon geen geld heeft, een sukkelaar is of een laag inkomen heeft. Je zou je wel eens schromelijk kunnen vergissen.

Draag datgene wat je graag aanhebt of je nu in België of Nederland bent of als je met vakantie bent op Tenerife. Veelal is het de man of vrouw die de kleren tot hun recht laten komen en niet omgekeerd!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img