dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsDE KLAP KOMT HARD AAN

DE KLAP KOMT HARD AAN

De Canarische toeristische sector kan het niet meer aan. De klap die de Britse regering heeft uitgedeeld is een uppercut voor het toerisme die al aan het verzuipen was. De figuurlijke laatste druppel, een zinkend schip.
Het leek de goede weg op te gaan met het aanvaarden van de antigeentests, maar uiteindelijk werd het veto van het Verenigd Koninkrijk, om naar de Canarische Eilanden te reizen, de genadeslag.

In drie dagen tijd werd er hoop en teleurstelling gewekt. Iedereen is het erover eens dat er duizenden bedrijven en tienduizenden banen in gevaar zijn en dat er gewacht wordt op het herstelplan van de Spaanse overheid.
Het plan is afhankelijk van Europese fondsen en in het beste geval duurt het tot in juni 2021 wanneer er coronasubsidies zullen worden uitgedeeld, maar dat is te laat. Het schip maakt nu al zwaar slagzij.

Het hulpgeroep is overal hoorbaar, op elk echelon. Met verbijstering zien vakbonden en werkgevers hoe de overheidsregering, met Pedro Sanchez aan het roer, de ernstige sociaaleconomische situatie op de Canarische Eilanden niet au sérieux neemt. Veertig procent van de bevolking is werkloos en hoopt op een adequate poging om de toeristische sector uit het slop te halen.

Er wordt te veel gebabbeld en te weinig gedaan, is de teneur. Er wordt al vele maanden naar de minister Reyes Maroto geluisterd, die het alsmaar heeft over hulp, maar verder blijft stilzitten. Er is overheidssteun nodig om bedrijven en de werkgelegenheid te ondersteunen. Zo kunnen er 83.000 mensen geholpen worden die aan de ERTE (tijdelijk werkloosheid ten gevolge van de coronapandemie) staan. Er zijn maar twee mogelijkheden om daaruit te geraken: ofwel terug gaan werken, ofwel de weg naar de volledige werkloosheid, en dat laatste wil niemand.

De Canarische premier Torres probeert het tij te keren en heeft daartoe de contacten met de Britse ambassade geïntensiveerd. Blijkt dat heel wat organen zich tegen het veto hebben gekeerd, zoals het overkoepelend orgaan van de reisagentschappen Advantage die het besluit om de Canarische Eilanden op de zwarte lijst te zetten als verwoestend beschreef, omdat dit de enige Europese en belangrijkste winterbestemming is. Hetzelfde geldt voor de touroperators, die steeds meer verstikt raken in de welles-nietesspelletjes van de overheid en zich daardoor tegen de regering van Boris Johnson hebben gekeerd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

7 REACTIES

  1. Ik had voor dit jaar 3 reizen geboekt naar Tenerife.
    1x TUI (voucher)
    2x Transavia (geld van de vluchten en van de parking in Eindhoven terug gekregen)
    2x zou ik naar het appartementje van mijn vriendin gaan (Primavera en gratis).
    1x had ik voor 3 weken ’n appartementje gehuurd (Primavera en bijna €400.00 voorschot kwijt).
    Ik zou zo graag komen maar ben bang voor de situatie op de luchthaven en de vlucht zelf, allemaal kort op elkaar zitten. Ik heb zelf corona gehad, het is niet om te lachen en ben nog steeds herstellende.
    Ik zou graag van iemand ’n serieus antwoord krijgen vooral over de toestand in het vliegtuig. Er wordt zoveel gezegd en door iedereen met een andere mening.

    • Dag Anita,
      Het besmettingsgevaar op Tenerife, dat het meest besmette eiland is van de archipel, is nog steeds een stuk lager dan in België en eel lager dan in Nederland. Ook hier zijn er maatregelen die moeten worden toegepast en misschien worden ze deze week nog strenger.
      In feite houdt er je niets tegen. Ook op het vliegtuig is het besmettingsgevaar nihil, want iedereen heeft een negatieve test meegenomen om voet te kunnen zetten op Tenerife.
      Hou rekening met hetgeen je moet doen vooraleer je naar Tenerife vertrekt en alles komt goed. https://tenerifeconnect.be/checklist-om-naar-tenerife-te-reizen/

  2. Ik woon op gran canaria ik vlieg Veel heen en terug naar Nederland

    In het vliegtuig voel ik mij veiliger dan in de trein of metro in Nederland.
    De drukke winkelstraten
    De volle supermarkten zonder ruimte.

    Vieze karretjes.

    Hier alles buiten weinig besmetting code geel.

    Bij aankomst wordt je adres gevraagd en temperatuur opgenomen

    Veilig verklaarde test meenemen sneltest mag ook.

    Geweldige gezondheidszorg.

    Heerlijk de zon het buiten zijn. Horeca open met veiligheidsmaatregelen. Ruimte.

    Mensen net als het klimaat nl. Warm.

  3. Wij hebben 2 Thai massage salons en kunnen ons redelijk redden op Tenerife.
    We hebben veel contact met mensen uit verschillende landen en we nemen de veiligheids voorzieningen serieus.
    Hier is het vind ik veilig.

  4. Komen morgen toch toe voor 14 dagen(net op tijd) met de nodige testen en documenten,zullen daar alles respecteren snap alleen niet voorwat je het eiland niet mag verlaten….niet erg hoor ik kan langer blijven lol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BONT OM DE ARM…

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

BEROOFD, GESTOLEN OF VERLOREN

VIDEO ROMERIA GARACHICO