maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsDE MOOISTE KERSTSTALLEN OP TENERIFE
spot_img

DE MOOISTE KERSTSTALLEN OP TENERIFE

Dit zijn de mooiste kerststallen die op Tenerife te bezichtigen zijn, waarbij de geest van het kerstgebeuren nog meer wordt benadrukt, vooral in deze coronaperiode.
De traditionele kribben van La Orotava, Icod de los Vinos, Santa Cruz en van de Canarische regering moeten in deze atypische kerstperiode licht en hoop geven.

Met levensgrote figuren heeft de traditionele kerststal in La Orotava de eer om een van de grootste in Spanje te zijn.  
Daarenboven wordt La Orotava ’s nachts verlicht met meer dan twee kilometer rozenkransen en LED-gordijnen. De stad is ook opgesmukt met paasbloemen en bijna alle winkels zijn voorzien van decoraties in hun etalages en op de gevels.

Santa Cruz de Tenerife is de thuisbasis van het traditionele Bethlehem die werd geplaatst op de trappen die leiden naar het Palacio Municipal in de Calle Viera y Clavijo. Een werk van de kerststalmeester Jesús Gil García en zijn team, die de hoofdstad weerspiegelt in een pallet van kleurschakeringen. De smalle straatjes en het water dat uit de twee fonteinen stroomt, geven het decorum een realistisch beeld.

Het emblematische Bethlehem van La Casa de las Semillas in Icod de los Vinos is een werk van kunstenaar Santi Gonzalez Arbelo uit Tenerife, dat dit jaar de titel El Belén de la Esperanza – De kerststal van de hoop – draagt. In deze opmerkelijke kerststal dragen zelfs de Drie Koningen een masker om zich te beschermen tegen het COVID-19-virus.

Om volledig te zijn, is het noodzakelijk om te wijzen naar de oogverblindende kerststal in het Nivaria Shopping Center in de hoofdstad. Daar wijdt HiperDino zijn traditionele kerststal aan het eiland Fuerteventura.

Vier kerststallen op een rij die doen dromen. Uiteraard is er in elke gemeente op Tenerife een hoekje dat werd gebruikt om een kerststal uit te bouwen. In veel kerken zijn er ook mooie ‘belenes’ te zien.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

IMPOSANT ZANDSTRAND

GLIJDEN OP PLANKEN

spot_img