woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsDE CORONACIJFERS STIJGEN OPNIEUW

DE CORONACIJFERS STIJGEN OPNIEUW

De epidemiologische gegevens op Tenerife worden er niet beter op: de geaccumuleerde incidentie (A.I.) en de opnames op de diensten Intensieve Zorgen (ICU) blijven sedert een week toenemen.
Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische regering heeft gisteren 81 nieuwe coronabesmettingen gevallen op Tenerife gemeld en daardoor is het totaal van de besmettingen opgelopen tot 17.224. Bijna alle gemeenten hebben in de afgelopen zeven dagen nieuwe COVID-19-besmettingen gemeld.

Het laatste epidemiologische verslag van het regionale Ministerie van Volksgezondheid bevestigt de tendens die zich op Tenerife aftekent: de incidenties op zeven en op veertien dagen, en bij 65-plussers, blijven toenemen en bevinden zich op een middelhoog risiconiveau. De bezettingsgraad van de IC-bedden, met 30 patiënten in verschillende ziekenhuiscentra, gaat over naar een hoog risiconiveau.

Half februari leek het erop dat het eiland de opmars van de coronabesmettingen onder controle had. Er werd dan voorgesteld over te gaan naar niveau 1 (Code groen), de minst restrictieve. De speciale maatregelen die werden genomen om de carnavalsperiode in te dijken, hebben het beoogde effect niet gehaald. Integendeel, de coronabesmettingen schoten opnieuw de hoogte in en er werd besloten om preventief terug te keren naar niveau 2 (Code oranje).

De A.I. voor 7 dagen stond dicht bij de 50 besmettingen per 100.000 inwoners, terwijl dit in februari tussen 27 en 29 was.
De A.I. voor 14 dagen stond op 98,3 gevallen per 100.000 inwoners bereikt, terwijl het cijfer twee weken geleden op 77,10 stond.
Bijzonder zorgwekkend is de bezetting van de IC-bedden. In het ziekenhuis Nuestra Señora de la Candelaria zijn 37 van de 63 beschikbare plaatsen bezet, waarvan 12 door patiënten met het coronavirus. Op de afdeling kritieke zorgen van het Hospital Universitario de Canarias zijn 45 van de 52 beschikbare bedden bezet, waarvan 17 met COVID-patiënten.

Indien Tenerife de opwaartse tendens van geaccumuleerde incidenties aanhoudt, zal de overheid haar verantwoordelijkheid opnemen en de beperkende maatregelen opnieuw verstrengen door over te gaan naar alarmniveau 3 (Code rood).

De coronagegevens van de Canarische Eilanden en van Tenerife in het bijzonder worden elke dag geüpdatet en gepubliceerd op de website van Tenerife Connect.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ONZE GEDRAGSREGELS

TE VEEL IS TE VEEL