vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsDE BESTE PRIVÉKLINIEK
spot_img

DE BESTE PRIVÉKLINIEK

Op Tenerife zijn er twee types zorginstellingen die beiden de beste zorgen geven, op hoog chirurgische niveau werken en diensten aanbieden waarvan de lat erg hoog ligt.  De twee verschillen enkel in uitbating, maar precies dat maakt een groot verschil voor de patiënten die er worden opgenomen. Openbare of publieke ziekenhuizen en privéklinieken zijn twee verschillende types zorginstellingen die enkele fundamentele verschillen vertonen. In dit artikel belichten we enkel de verschillen tussen de twee en concentreren we ons verder op de beste privékliniek.

De verschillen tussen de twee types ziekenhuizen verschillen van elkaar door de werking, de administratie en de financiering. Het is belangrijk om op te merken dat deze algemene kenmerken kunnen variëren en dat er verschillen in overweging moeten worden genomen. In elk geval kunnen we hier spreken over de beste privékliniek.

Financiering en toegankelijkheid

Openbare klinieken worden gefinancierd door de overheid. De kosten worden vaak gedekt door belastinggeld en andere bronnen van de overheid. Hierdoor zijn de diensten over het algemeen toegankelijk voor een breder publiek, en patiënten betalen mogelijk minder of helemaal geen ziekenhuiskosten. In privéklinieken worden de kosten vaak gefinancierd door particulieren of door bedrijven. Patiënten betalen doorgaans uit eigen zak of via extra particuliere zorgverzekeringen of privé-verzekeringen.

Openbare klinieken streven naar toegankelijkheid voor alle burgers, ongeacht hun financiële status. Dit betekent vaak meer patiënten en langere wachttijden. Privéklinieken daarentegen zijn enkel toegankelijk voor patiënten die vermogend zijn of die over een buitengewone ziekenhuisverzekering beschikken. Deze bieden over het algemeen snellere diensten en kortere wachttijden.

Beste reputatie

QuirónSalud Tenerife consolideert haar positie als het privéziekenhuis met de beste reputatie op de Canarische Eilanden. Het beoordelingsrapport benadrukte de uitmuntendheid van de diensten cardiologie en interne geneeskunde en koos deze ziekenhuisgroep uit als het meest gerenommeerde ziekenhuis in de particuliere gezondheidszorg op de Canarische Eilanden.

Het ziekenhuis QuirónSalud Tenerife is opnieuw gekozen als het particulier ziekenhuis met de beste reputatie in de gezondheidszorg op de Canarische Eilanden door Merco (Monitor Empresarial de Reputación Corporativa). Zij beoordelen elk jaar het management en de gezondheidszorg van openbare en particuliere ziekenhuizen in Spanje als onderdeel van de Monitor de Reputación Sanitaria (MRS). 

Dit rapport heeft de verschillende openbare en particuliere gezondheidszorgcentra geëvalueerd aan de hand van bijna 8.000 enquêtes bij artsen, verpleegkundigen, patiëntenverenigingen, journalisten uit de gezondheidszorg, ziekenhuismanagers, verpleegmanagers, leden van de openbare gezondheidszorgadministratie, ziekenhuisapotheekmanagers en bedrijfsdirecteuren. Daarnaast zijn er meer dan 3.200 kwaliteits- en zorgprestatie-indicatoren geëvalueerd voor ziekenhuizen en meer dan 3.600 voor klinische diensten.

Met 5 in de top 10

QuirónSalud heeft zijn leiderschap in de particuliere gezondheidszorgsector in Spanje opnieuw bevestigd en is ook dit jaar weer ruim vertegenwoordigd in de negende editie van de Monitor de Reputación Sanitaria 2023, uitgevoerd door Merco. Elf centra staan in de top 20 van particuliere ziekenhuizen met de beste reputatie in Spanje wat betreft hun dienstverlening, waarvan vijf in de top 10.

QuirónSalud heeft drie ziekenhuizen op de Canarische Eilanden, waarvan twee op Tenerife: een in San Eugenio (Adeje) en een in La Orotava. Daarnaast heeft Quirónsalud negen medische centra, namelijk het Centro Médico de Tenerife, Candelaria, Los Cristianos, La Laguna, Los Realejos, Icod de los Vinos, Puerto de La Cruz, Santa Úrsula en Tejina. Daarmee staat QuironSalud op Tenerife op een toonaangevende plaats van de particuliere geneeskunde en waar de mens centraal staat. Dit zijn de locaties die horen bij de beste privékliniek.

Onderzoeken en projecten

Quirónsalud is de grootste zorggroep in Spanje en, samen met het moederbedrijf Fresenius-Helios, ook in Europa. Naast de activiteiten in Spanje is Quirónsalud ook aanwezig in Latijns-Amerika. Samen heeft het meer dan 50.000 professionals in dienst in meer dan 180 zorgcentra, waaronder 59 ziekenhuizen met meer dan 8.000 ziekenhuisbedden. Het beschikt over de meest geavanceerde technologie en een groot team van hooggespecialiseerde professionals met internationale faam. 

De Groep bevordert onderwijs (tien van de ziekenhuizen zijn universitaire ziekenhuizen) en medisch-wetenschappelijk onderzoek. Quirónsalud voert momenteel een aantal onderzoeksprojecten en in veel centra wordt er baanbrekend werk op dit gebied en zijn pioniers in verschillende specialismen zoals oncologie, cardiologie, endocrinologie, gynaecologie en neurologie.

Epiloog

Nog een kleine, maar heel belangrijke nota: in QuironSalud op Tenerife worden er ook patiënten opgenomen die niet over een extra ziekenhuis- of een privéverzekering beschikken. Administratief worden deze patiënten behandeld als in een openbaar ziekenhuis. Op medisch vlak is er geen verschil tussen de geleverde diensten. Als dusdanig kunnen we dan ook spreken over de beste privékliniek die ook als openbaar ziekenhuis functioneert.  

Ik ben ooit met spoed opgenomen, midden de coronapandemie, in QuironSalud in San Eugenio (Adeje). 

Mijn uitgebreid relaas kan gelezen worden in het artikel GROETEN UIT HET ZIEKENHUIS

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERBODEN VOOR PAARDEN

DOLFIJNEN EN GRIENDEN

EEN FANTOOMPROJECT

spot_img