donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogDaguitstappenDAGUITSTAP NAAR LA OROTAVA
SEB LEESON LEGAL GROUP

DAGUITSTAP NAAR LA OROTAVA

Een daguitstap naar La Orotava is gelijk aan een wonderbaarlijk bezoek aan een prachtige locatie waar 40.000 wonen in en rond een vallei die dezelfde naam draagt en waar de bananen de fincas vullen. Het oude centrum is de trotse bezitter van prachtige architectonische monumenten, tal van mooie herenhuizen die aan de oude adel toebehoorden, schaduwrijke Canarische patio’s en typische pleintjes. Zonder te spreken over de barretjes en eethuisjes die stralen van authenticiteit.

Het oude stadsgedeelte, dat uitgeroepen werd tot nationaal monument, is zeker het bezoeken waard. De parochiekerk Nuestra Señora de la Concepción is een nationaal monument. La Casa de los Balcones, hethuis met de balkons, is een juweeltje van de traditionele architectuur en houtsnijkunst op Tenerife.
De stad bezit ook een botanische tuin, La Hijuela del Botánico. Een tuinbouwkundig schoolvoorbeeld met meer dan 3.000 verschillende tropische- en subtropische plantensoorten die voornamelijk uit Zuid- en Centraal-Amerika, Afrika en Australië afkomstig zijn.

Paradijs voor wandelaars

Met een oppervlakte van 207,31 km² is La Orotava de grootste gemeente op het eiland met het grootst bosrijk gebied. De vruchtbaarheid van de bodem en een overvloed aan hemelwater zijn naast het toerisme de belangrijkste factoren voor de welvaart in deze regio. Ook de kust is adembenemend en de stranden El Bollullo, Martín Alonso en El Rincón ademen rust en ruwheid uit.
In La Orotava zijn er heel wat senderos, sommige gaan zelfs tot aan Las Cañadas del Teide. Een must voor de wandelaars.

Natuurlijk patrimonium

De Orotavavallei is de thuisbasis van een aantal gerenommeerde en beschermde natuurgebieden waaronder het Teide Nacional Parque dat voor 78% op het grondgebied van La Orotava ligt. Ook het natuurreservaat La Reserva Natural Integral de Pinoleris, het beschermde landschap La Resbala en het Parque Natural de la Corona Forestal maken deel uit van het prachtige natuurlijke patrimonium.

La Orotava werd steeds gekenmerkt door haar statige karakter en door de schoonheid van landschap en architectuur. De ongereptheid van de oude stad weerspiegelt perfect zijn koloniale oorsprong. Het werd daarom gecatalogeerd als historisch-artistieke en monumentale regio. 
Zijn geplaveide straatjes en pleinen, de traditionele Canarische patio’s, mooi uitgesneden houten balkons, vorstelijke huizen en prachtige tuinen zijn maar een paar van de vele attracties aangeboden door een even verrassende als charmante stad.

Herenhuizen

We maken even een kleine wandeling die deze daguitstap in La Orotava wondermooi zal maken. Het overweldigend mooie Casa de los Balcones werd gebouwd in het midden van de 17de eeuw. Dit herenhuis is een topper van traditionele architectuur. De houten balkons en de binnenplaats zijn in perfecte harmonie met de stedelijke omgeving. Ook de ambachtelijke winkel, het museum en een werkplaats, waar typische eilandambachten worden uitgebeeld, zijn een aanrader.

La Casa Lercaro is een herenhuis uit de 17de eeuw en is gelegen in de Calle Colegio 7, in het hart van de historische binnenstad. Deze woning karakteriseert het culturele erfgoed. Met verfijnde smaak werden alle kamers gerestaureerd. De sublieme binnenplaats met Korinthische zuilen is het bezoeken waard en de permanente tentoonstelling van antieke meubelen en replica’s voeren iedere bezoeker naar een ver verleden.
De voorzieningen van het Lercarohuis maken het ook mogelijk om evenementen, congressen en feesten te organiseren. Uiteraard wordt de feestdis uitgedost met typische Canarische gerechten.

Het oude klooster

Het oude klooster Convento de San Agustín dateert uit de late 17e eeuw en is de thuisbasis voor belangrijke sculpturen van Santa Mónica Fernández Estévez. Het pand stond steeds in het teken van het onderwijs. Reeds in 1539 werd er Latijn en grammatica gedoceerd, in 1821 kreeg de literaire universiteit van San Fernando er een onderkomen en in 1846 werd het Instituut voor Secundair Onderwijs van de Canarische Eilanden er gevestigd. Dit was de enige middelbare school op het eiland tot in 1916.

Het oude klooster onderging in de loop der jaren diverse architectonische wijzigingen. In 1926 tekende architect Pelayo Lopez de nieuwe paviljoenen die met een betonnen structuur aan het oude klooster in Calle Anchieta werden verbonden. In de jaren ’50 zetten architect Domingo Pisaca orde op zaken met een aantal bouwkundige wijzigingen en tussen 1993 en 1997 is de eilandregering overgegaan tot de restauratie van de schade die veroorzaakt werd door een brand op 2 juni 1964. 

Lege crypte

In het centrum is ook de Jardín Victoria gelegen, ook wel bekend als Jardines del Marquesado de la Quinta Roja, een recreatiegebied in een groene zone. Hier staat het Carrara Marmer Mausoleum, ontworpen door de Franse architect Adolph Coquet in 1882. Toen vrijmetselaar Marqués de la Quinta Roja overleed waren zijn moeder en weduwe het oneens over de plaats waar zijn lichaam zou begraven worden, en zo werd de witte marmeren crypte nooit gebruikt voor het oorspronkelijke doeleinde.

Kort samengevat is La Orotava een juweeltje van traditionele bouwstijlen en een parel die cultuur uitstraalt. Ben je daardoor niet gebeten, dan zal deze gemeente je zeker bekoren door haar flora, de typische straatjes en de nog meer aansprekende drank- en eethuisjes. Een daguitstap naar La Orotava zal je zeker bekoren.

 

 TERUG NAAR STARTSCHERM Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP