dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCUNA DEL ALMA VOLDOET AAN ALLE VOORSCHRIFTEN

CUNA DEL ALMA VOLDOET AAN ALLE VOORSCHRIFTEN

De regering van de Canarische Eilanden verklaarde gisteren in het parlement dat het luxueuze bouwproject Cuna del Alma, in Puertito de Adeje, tot op heden voldoet aan alle voorwaarden die in de planning en in de strategische milieubeoordeling zijn voorgeschreven. Dit werd verklaard door Miguel Angel Perez, onderminister van Ecologische Transitie, die eraan herinnerde dat de procedures voor milieu- en ruimtelijke ordening onder de gemeenteraad vallen en de procedures omtrent beschermde natuurgebieden onder het Cabildo de Tenerife, de eilandregering.

De aanleiding van deze verklaring was de parlementaire vraag van Manuel Marrero. Pérez benadrukte in zijn antwoord dat het zeer belangrijk is om rechtszekerheid te garanderen en herhaalde dat het geplande hotelcomplex grond bezet die al meer dan 40 jaar worden bebouwd.
Hij zei echter dat het aan het parlement is om de spelregels te veranderen als het gaat om het aanbrengen van wijzigingen in de behandeling van dit soort stadsontwikkelingsprojecten.

BESCHERMDE SOORTEN

Met betrekking tot de beschermde flora in het ontwikkelingsgebied, gaf Pérez toe dat er, volgens de verstrekte informatie, in het gebied een soort aanwezig is die bijzondere bescherming behoeft. Deze soort is weliswaar opgenomen in de catalogus van beschermde soorten van de Canarische Eilanden, maar is kwetsbaar is en maakt evenmin deel uit van de nationale catalogus van bedreigde soorten.

Volgens het Cabildo zijn er soorten die, vanwege hun bijzondere bescherming, bij een activiteit aan een reeks voorwaarden moeten voldoen. Toch gaf de vicepremier toe dat zijn departement niet beschikt over informatie over de naleving ervan.

Het agentschap voor de bescherming van het natuurlijk milieu heeft een onderzoek ingesteld en de regering wacht op de resultaten ervan om na te gaan of de procedure door de gemeentelijke overheid conform de voorgeschreven regelgeving is uitgevoerd.

Betogers ter plaatse

Manuel Marrero verklaarde dat zijn fractie erop vertrouwt dat het regionale ministerie de bouw van het complex zal stopzetten omdat het niet voldoet aan de milieueisen. Tijdens zijn toespraak riep het parlementslid uit de oppositie op tot verdediging en erkenning van het protest ter plaatse. Protestbewegingen bivakkeren nog steeds in het gebied om te voorkomen dat een ontwikkelingsmodel uit de jaren zeventig zal leiden tot de vernietiging van een deel van dit kustgebied.

Verder is er niet zoveel aan de hand. Cuna del Alma voldoet tot op heden aan alle voorwaarden die in de planning en in de strategische milieubeoordeling zijn voorgeschreven.
Enkel de gemeente Arona heeft een steek laten vallen, maar dat wordt nu verder onderzocht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

KERST OP TENERIFE

ANDERE GEWOONTES

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES