woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsCULTUUR PROTESTEERT TEGEN CEMENT
SEB LEESON LEGAL GROUP

CULTUUR PROTESTEERT TEGEN CEMENT

Wie dacht dat enkel ecologisten, milieuactivisten en groene mensen zich verzetten tegen het macroproject Cuna del Alma in Puertito de Adeje heeft het verkeerd voor. Langzaam maar zeker wordt de bevolking er zich van bewust dat Tenerife niet mag worden verkocht tegen welke prijs ook. Nu laat ook de cultuurwereld haar stem horen. Artiesten, zangers, cabaretiers, muzikanten, schrijvers, schilders, beeldhouwers en poëten scharen zich nu ook met een duidelijk afgelijnd evenement achter de prostestacties.

Tientallen mensen uit de culturele wereld hebben zich aangesloten bij de protestactie tegen het toeristische macroproject Cuna del Alma, dat meer dan 420.000 vierkante meter grond toeristisch wil ontwikkelen vlakbij twee beschermde gebieden in Puertito de Adeje, in het zuiden van Tenerife. Ook zij vrezen dat het luxueus toeristisch project het laatste stukje puur natuur in deze regio grondig zal aantasten.

Meer dan 140 artiesten

Humoristen, dichters, acteurs, docenten aan de universiteit van La Laguna en schrijvers van het kaliber van Elsa López, winnares van de Canarias 2022 Award, en Cecilia Domínguez, winnares van dezelfde prijs in 2015, voeren de lijst aan van meer dan 140 bekende personen uit de cultuurwereld die hun afwijzing van het bouwproject hebben uitgesproken. Ook de komediegroep Abubukaka, muzikant Rogelio Botanz, zanger Kike Perdomo en de schrijver Andrea Abreu steunen het manifest en de twee evenementen die volgende week zijn gepland.
De volledige lijst kan HIER geraadpleegd worden.

Opmerkelijke manifestaties

Het ongenoegen wordt een eerste keer geuit op 11 november om 19.00 uur en bestaat uit de voorlezing van het manifest ‘Cultuur tegen cement – ter verdediging van de Puertito de Adeje’. De plaats van gebeuren is het hoofdkwartier van het Centro de la Cultura Popular Canaria, in de Calle Daute, 1 in La Laguna.

Het tweede evenement vindt plaats in het cultureel centrum van Tamaragua, Calle Capuchina, 28, El Tablero (Santa Cruz de Tenerife) waar kunstwerken zullen worden geveild van artiesten die het doel van deze manifestatie goedgezind zijn. De opbrengst gaat integraal naar de campagne ‘Stop Cuna del Alma’.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TORENTJES OP HET STRAND

FACEBOOKTIPS

UNA SIESTA

SEB LEESON LEGAL GROUP