woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCUEVA DEL VIENTO HEROPENT OP 20 FEBRUARI

CUEVA DEL VIENTO HEROPENT OP 20 FEBRUARI

De eilandregering van Tenerife heropent de Cueva del Viento in Icod de los Vinos, vanaf 20 februari voor het publiek. De bezoeken zijn aangepast aan het COVID-19-protocol waaronder de beperkte bezoekerscapaciteit.
Gedurende de recente sluiting door het coronavirus zijn er verschillende aanpassingen en renovaties uitgevoerd, zoals het herschikken van het bezoekerscentrum; de herziening van de gewelven van het bezoekbare gebied van de grot, acties die verband houden met de veiligheid, de aanleg van glasvezel en betere wifiverbindingen voor het gehele centrum.
Uiteraard werden ook de maatregelen uitgerold die door de viruspandemie algemeen worden uitgerold om van deze ruimte een veilige plaats voor onze bezoekers te maken.
Zo werd het reserveringssysteem via het web ingevoerd en is de capaciteit van de groepen beperkt tot maximaal zes personen die bovendien gedurende de hele tour een masker moeten dragen.

Een ander nieuw aspect van de heropening is dat het bezoek te voet kan worden aangevat vanaf het bezoekerscentrum tot aan de vulkaanbuis via een weinig moeilijk begaanbaar pad. In totaal moet er een afstand van 1,1 kilometer worden overbrugd met een dalen hoogteverschil van 200 meter tot aan de ingang van de grot.

Het bezoek, dat in totaal ongeveer drie uur duurt, vereist aangepaste kleding en schoeisel en word geleid door een gids. Bij de reservering kan gekozen worden uit Spaans, Engels, Duits of Frans. De toegang bedraagt 20 euro voor volwassenen en 8,50 voor kinderen vanaf vijf jaar. De residentenprijs bedraagt 10 en 5 euro.

De Cueva del Viento, gelegen in de gemeente Icod de los Vinos, is de langste vulkanische buis van Europa en de op vier na langste ter wereld. Ontstaan uit de lavastromen van Pico Viejo, gelegen naast de Teide, stelt het bezoek de bezoeker in staat de rol van de lavastromen in het vulkanisme te begrijpen en de grillige vormen van de lava binnenin de aarde te aanschouwen.

Langs de meer dan 17-kilometer lange strook zijn er drie verschillende niveaus van doorgangen en unieke geomorfologische verschijnselen zoals afgronden, terrassen en andere lavaformaties.

Meer informatie staat HIER en reserveringen kunnen gemaakt worden op de website.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FEESTDAGEN 2019

PROBEER DIT EENS!

ROAMINGKOSTEN AFGESCHAFT