vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogDaguitstappenCUEVA DEL VIENTO GEÜPDATET
spot_img

CUEVA DEL VIENTO GEÜPDATET

Het gaat goed met de onderaardse lavagangen van Cueva del Viento in Icod de los Vinos. Het gemeentebestuur en de eilandregering, Cabildo de Tenerife, analyseren de organisatie van de lavatunnels en kijken om verbeteringen aan te brengen in het grottencomplex die behoort tot een van de langste vulkanische tunnels is ter wereld. Hoe en wanneer deze zijn ontstaan kan u lezen in ons artikel CUEVA DEL VIENTO.

De Cueva del Viento werd in 2022 bezocht door 24.368 mensen gedurende 1.773 rondgangen, wat neerkomt op een gemiddelde bezettingsgraad van 91,63%. Uitbreiden is een mogelijkheid, want er zijn onderhandelingen gestart over de mogelijke aankoop van het terrein waar het bezoekerscentrum is gevestigd. 

Verhoogde veiligheid

De waarde van de Cueva del Viento stijgt, zowel voor de natuur als de aantrekkingskracht die het grottencomplex uitoefent op bezoekers. Bovendien wordt de verruiming geplaatst in het teken van een uitbreiding van het aanbod, de verbetering van de kwaliteit en een verhoging van de diensten om de bezoekers beter van dienst te kunnen zijn.

Recent werden er al verbeteringen aan het bezoekerscentrum aangebracht, zoals de aankoop van voertuigen, defibrillators, een speciale evacuatiebrancard en een nieuw radiografisch gestuurd communicatiesysteem. Het veiligheidsplan werd geüpdatet en er werd geoefend door het personeel op acute noodsituaties en snelle evacuaties. 

Studieprojecten

De directeur van het Organismo Autónomo de Museos (OAMC), Carlos González, gaf commentaar op de verschillende investeringen en acties die tot nu toe zijn uitgevoerd. In het bijzonder noemde hij de geologische en geotechnische studieprojecten over de veiligheid in de grot, de 3D-scanning van het te bezoeken gedeelte en het wetenschappelijke belang van de resultaten die de studies over radongas opleveren voor de wetenschappers over de hele wereld.

Enquête

De Cueva del Viento is een lange vulkanische wormholte in de buurt van Icod de los Vinos die 27.000 jaar geleden werd gevormd in basaltlava gedurende de eerste uitbarsting van de vulkaan Pico Viejo, die de naast de Teide is gelegen. Het grottencomplex is de zesde langste vulkaankoker ter wereld en de grootste in Europa.
Bezoekers zijn uitermate tevreden over de locatie, het bezoek, de ontvangst en begeleiding. Dit resulteert in een gemiddelde score van 9,6 op 10 van een enquête die door 1.372 personen werd ingevuld.

Wie de Cueva del Viento wil bezoeken vindt HIER meer informatie in vier talen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE VOOR KINDEREN

EEN FANTOOMPROJECT

spot_img