vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesCRUISETOERISTEN
spot_img

CRUISETOERISTEN

Santa Cruz de Tenerife is populair bij de toeristen die zich laten varen op luxueuze mastodonten die op zich de grootte hebben en aldus te vergelijken zijn met een drijvende stad. Zoals bij het traditionele toerisme is ook het cruisetoerisme besmet met de magie van de aantrekkingskracht van het grootste der Canarische Eilanden. De subtropische gordel werkt als een magneet op iedereen die de sleur even wil doorbreken en een poosje wil omwisselen met een verblijf onder een warme lentezon.
Ook de hoofdstad van het eiland vibreert haar magnetisme en nodigt op deze manier honderdduizenden toeristen uit naar de mooiste metropool van de Canarische eilanden.

Klinkende namen als Queen Victoria, Ventura, Braemar, Norwegian Epic, Mein Schiff 4, Rotterdam, AidaSol en zusterschip AidaBlu meren meermaals aan, elk met duizenden reizigers aan boord.
Omdat het cruisetoerisme in de lift zit en de havenfaciliteiten de laatste jaren niet zijn meegegroeid willen de havenautoriteiten een nieuwe cruiseterminal geopend zien tegen september 2016; dit zou dan nog net op tijd zijn voor de opening van de prestigieuze beurs ‘Sea Trade Med’ waarvan Tenerife volgend jaar de organisator is.
Het nieuwe gebouw dat zal dienen om passagiersverwante verrichtingen uit te voeren moet een oppervlakte krijgen van 8.473 m², waarvan 3.300 m² voor de bagageverhandeling en 2.538 m² voor de check-in ruimte met 50 desks. Verschillende wachtzalen, een veiligheidsruimte, een zwevende brug, een taxi-laan en parkeerruimte voor tientallen bussen moeten het plaatje compleet maken.
Aan de kade is 1.268 meter afmeerafstand voorzien om drie luxemastodonten na elkaar plaats te geven. Daar zullen rederijen als Thomson Cruises, MSC Cruises, Fred. Olsen, Hapag-Lloyd Cruises en Windstar Cruises duchtig gebruik van maken.

Alhoewel het cruiseverkeer in 2013 lichtjes daalde kroop het in 2014 weer uit het dalletje met 289 bezoekende schepen en 544.839 passagiers.
De sector krijgt ook een boost, want vanuit Newmark (NY) in de USA, zal binnenkort Amerikaans cruisecliënteel rechtstreeks naar Tenerife kunnen vliegen om van daar uit een cruisereis te maken.

In april 2016 biedt Santa Cruz de Tenerife de veiligheid van haar haven aan; 36 cruiseschepen, 70.950 passagiers en 24.390 bemanningsleden zullen daarvan getuige zijn.
Tijdens het seizoen 2015-2016 is Santa Cruz ook de operationele thuishaven van ‘Thomson’ en ‘AIDA Cruises’ die vanaf de haven hun cruisevaarten zullen starten. Op 20 april komt de ‘Rhapsody of the Seas’ aan en tien dagen later meert het super de luxe ‘Breeze’ aan. En 2017 kondigt zich aan als een super jaar.
Update: in 2019 kwamen ruim 500 cruiseschepen naar Santa Cruz de Tenerife met bijna 700.000 toeristen aan boord.

De havenautoriteiten menen trots te mogen zijn met de geboekte resultaten van 2016; 300 cruiseschepen vereren de hoofdstad met hun bezoek en daarmee kunnen 562.000 passagiers genieten van een schitterend eiland en een parel van een hoofdstedelijk gewest.
Ook zin in een tochtje?

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img