zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsCRUISETOERISME IS EEN OPSTEKER
spot_img

CRUISETOERISME IS EEN OPSTEKER

Het cruisetoerisme op de Canarische Eilanden is een sector die bedrijvig is en blijft. Prognoses geven aan dat deze sector het komende winterseizoen een aanzienlijke groei zal ondergaan. Deze vorm van toeristisch magnetisme biedt aanzienlijke voordelen aan havensteden en aan de plaatselijke handel en wandel. Uiteraard is het klimaat een bepalende factor om een cruise te ondernemen naar een subtropisch gebied.

Hoewel het cruisetoerisme aanzienlijke voordelen oplevert, wordt het ook geconfronteerd met milieukwesties, zoals de impact van cruiseschepen op het milieu en de drukte en congestie die het toerisme lokaal met zich mee kan brengen. Het is belangrijk voor havensteden om een evenwicht te vinden tussen het maximaliseren van de voordelen en het beheersen van de negatieve aspecten ervan.

In de lift

De Canarische Eilanden zijn een ideale plek voor toeristen, vooral voor diegenen die aankomen op cruiseschepen. Het klimaat, terrasjes, evenementen, bezoeken, buitenactiviteiten en het gastronomisch aanbod is er in een veelvoud aanwezig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vooruitzichten van deze sector wijzen op een stijging in vergelijking met voorgaande jaren.

Het cruisetoerisme zit duidelijk in de lift na een economisch moordende coronapandemie. Het aantal boekingen ligt momenteel 40 tot 50 procent hoger in vergelijking met 2019, het jaar vóór de massale blokkade door de COVID-19-besmettingen en overstijgt aldus alle verwachtingen.

Cijfers

De havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife verwacht dat er in 2023, ruim 630 cruiseschepen zullen hebben aangemeerd. De resterende maanden zorgen voor de aankomst van 192 cruiseschepen in Santa Cruz, 36 in La Gomera, 4 in El Hierro en 87 in La Palma.

Als we de huidige cijfers van Puertos de Tenerife vergelijken met de cijfers van 2021 tot en met de maand september, dan zien we een registratie van 458.770 passagiers. In dezelfde periode van 2022 kwamen er 483.839 passagiers per cruiseschip aan op de eilanden. Dit is dus een groei die erop wijst – in lijn met de prognoses van Puertos del Estado – dat 2023 nog meer cruisepassagiers aan land zal brengen.

Oostelijke provincie

De vooruitzichten voor dit jaar in de havens van de provincie Las Palmas zijn ook erg optimistisch en in lijn met de schattingen van de cruise-industrie wereldwijd. De Cruise Lines International Association (CLIA) verwacht de pre-pandemische cijfers te overtreffen met een stijging van 20 procent.

De stijging van het aantal cruisepassagiers is ook te danken aan een toename van het aantal vaarten. In het geval van de haven van Lanzarote zal het aantal tussenstops stijgen naar 244 in vergelijking met 232 vóór de COVID-pandemie, terwijl de haven van Fuerteventura er 122 zal registreren, terwijl dat er 88 waren in 2019. 

MSC

Op nationaal niveau hebben bedrijven in de sector ook een groei van het aantal passagiers en omzet waargenomen. Zoals het Italiaans-Zwitserse MSC, een van de grootste cruisemaatschappijen ter wereld, dat een groei van 40 tot 50% verwacht ten opzichte van 2019.

De prognoses voor het passagiersvolume van MSC in 2023 zullen recordbrekend zijn, met 80% van het totale volume van het bedrijf dat naar verwachting tijdens het zomerseizoen zal worden bereikt. Het hoogseizoen in het Middellandse Zeegebied wordt verlengd van mei tot oktober, wat dan ook helpt om de seizoensgebondenheid te verminderen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

WIJ ZIJN DE PINEUT

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KALK EN STEEN METSELT WEL

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

TV-ONTVANGST OP TENERIFE

BLADWIJZER

spot_img