donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsCRUISESCHEPEN TERUG, MAAR …

CRUISESCHEPEN TERUG, MAAR …

Het post-corona tijdperk is op Tenerife en op de overige Canarische eilanden ingetreden en het toerisme krijgt opnieuw vleugels. Toeristen vinden de weg terug naar een zonnig en warm eiland. Alle sectoren profiteren van deze ontwikkeling en hopen dat het snel wordt zoals weleer – zoal vóór de coronapandemie. Ook het cruisetoerisme vaart opnieuw naar Santa Cruz. Zo meerde het gloednieuwe cruiseschip Celebrity Apex aan in de haven voor een korte stop tussen Europa en America.

De Celebrity Apex, maakte een tussenstop in Santa Cruz de Tenerife alvorens de reis naar Florida voort te zetten. Aan boord bevonden er zich 1.211 passagiers, die geen weg opkwamen en min of meer gevangen zaten door het ontbreken van toeristisch aanbod in de hoofdstad. De cruisepassagiers konden geen gebruik maken van de opendek-bussen en van het toeristisch treintje die toeristen rondrijden in de hoofdstad, omdat deze diensten door de overheid nog moeten worden geactiveerd. 

D verantwoordelijke liet weten dat de gemeentelijke overheid nog steeds wacht op juridisch advies om duidelijkheid te krijgen over de formule, zodat de aanbesteding opnieuw kan worden uitgeschreven. 
De verantwoordelijke dienst was al begonnen met het uitschrijven van nieuwe concessies voor zowel de toeristische bus als het treintje, nadat de onderneming Alsa de concessie had opgezegd in 2020 omwille van de coronapandemie. De Europese Unie legt gemeenten op dat dergelijke diensten moeten worden verleend via vergunningen en niet via concessie.

Als dit het geval is, is dat goed nieuws voor de gemeentelijke overheid, omdat zij een licentie geven aan het bedrijf met het laagste prijsaanbod. Zij moeten minimum drie verschillende bedrijven aanschrijven die de dienst kunnen verlenen en gewoon de goedkoopste kiezen.

Blijkbaar is deze manier van handelen niet overal gelijk. Er zijn steden zoals Barcelona die dit vergunningensysteem volgen, met verschillende bedrijven, en andere die, zoals wij, voor een concessie kiezen. Terwijl nu actie ondernomen wordt om de vergunningen haalbaar te maken, wordt er deze week nog overlegd met de havenautoriteiten en met de concessiehouder van de cruisescheepvaart om Santa Cruz te stippen als veilige bestemming. Men wil de cruisepassagiers aanmoedigen om van boord te gaan en actief van het hoofdstedelijk toeristisch aanbod te genieten.

Het bezoek van de Celebrity Apex was geconfigureerd als een test in verband met het cruiseverkeer en duurde negen uur. De Celebrity Apex heeft een draagvermogen van 130.818 ton en is 306 meter lang. In overeenstemming met de COVID-19-maatregelen kan het schip niet de volledige passagierscapaciteit benutten. Er zijn 1.211 passagiers aan boord en 1.029 bemanningsleden. Onder normale omstandigheden kunnen er 3.000 passagiers boarden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

HET VOORJAAR CARNAVAL

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIE WAS THOR HEYERDAHL?

VREEMDE MAAGD MARIA

HARPOENEREN OP ZEE