donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsCRITERIA OM NAAR TENERIFE TE REIZEN

CRITERIA OM NAAR TENERIFE TE REIZEN

Door de steeds veranderende maatregelen om naar Tenerife, en bij uitbreiding naar de Canarische Eilanden af te reizen, geven wij graag dit duidelijk overzicht.
Tot het groene EU-paspoort beschikbaar wordt, moet iedere reiziger zich behelpen met de criteria die worden gesteld door de diverse overheden.

Vooreerst is er de alarmcode die de eilanden zichzelf toekennen in functie van het aantal besmettingen. Tenerife en Lanzarote bevinden zich in alarmniveau 2 of code oranje, de overige eilanden staan op niveau 1 of code groen. Deze kleuren refereren naar acties, maatregelen en verbodsbepalingen die door iedereen op de eilanden moet worden nageleefd. Wat de criteria zijn van de vier alarmniveaus kun je HIER lezen (in het Spaans).

Deze basiskleuren hebben helemaal niets te maken met de aanbevelingen en maatregelen die Europese landen geven om naar de Canarische archipel te reizen. Daarvoor kijk je best naar de richtlijnen van Buitenlandse zaken van het land waaruit je vertrekt. Deze staan hier voor België, hier voor Nederland.

Om de onduidelijkheid op te ruimen, publiceren wij de geldende procedures om naar Tenerife en de overige Canarische Eilanden te reizen.
? Belangrijkste criterium is dat reizigers die niet of onvolledig ingeënt volstaat een negatieve PCR-test van maximum 48 uur oud. Geldige testen zijn de PCR (RT-PCR van COVID-19), Transcription Mediated Amplification (TMA) en RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification) of een snelle tests voor de opsporing van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%.
Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen enkele test te ondergaan.
? Ook reizigers die volledig zijn ingeënt moeten een negatieve PCR-test neerleggen bij aankomst tot het groene EU-paspoort beschikbaar is.
? Personen die besmet zijn geweest en genezen moeten een herstelcertificaat tonen dat minimum 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test werd afgegeven. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 180 dagen.

Daarenboven moet het SpTH-formumier (Spain Travel Health) worden ingevuld binnen de 48 uur voor vertrek. Dan alleen ontvangt de invuller een QR-code die moet worden getoond bij het betreden van de Canarische archipel

Het Europees coronapaspoort moet binnenkort voor soelaas zorgen. Nu de vaccinaties in alle EU-landen op volle snelheid draaien en er langzaam maar zeker immuniteit optreedt, is de Europese Commissie bezig met de ontwerpmodaliteiten van een Europees Digitaal Covidcertificaat (EUDCC) dat vanaf 1 juli 2021 kan gebruikt worden om zich probleemloos te verplaatsen binnen Europa.
Europa adviseert, maar elke lidstaat beslist over de te volgen regels bij het reisgedrag. Zo kan het land van bestemming andere criteria handhaven dan het land van terugkeer (thuisland).

Belgen kunnen het coronacertificaat kan bekomen via de website covidsafe.be vanaf 17 juni 2021. Nederlanders kunnen dit op coronacheck.nl.
Op het groene certificaat kan afgelezen worden of iemand gevaccineerd is tegen het coronavirus, of iemand recent een PCR-test of een sneltest heeft ondergaan, en of iemand de COVID-besmetting heeft doorgemaakt en op deze wijze een natuurlijke immuniteit heeft opgebouwd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

REISKOFFER KLAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BOSBRANDEN VERMIJDEN

THOR HEYERDAHL EN TENERIFE

LA CASA DE LA GORDEJUELA