zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCOVIDPAS NIET LANGER VERPLICHT

COVIDPAS NIET LANGER VERPLICHT

Spanje eist niet langer het COVID-certificaat van reizigers uit de landen van de Europese Unie en uit het Schengengebied. Controles blijven evenwel van kracht voor degenen die met een vliegtuig of over zee uit andere landen van de wereld aankomen. Deze resolutie is verschenen in het B.O.E. op 2 juni 2022 en wordt van kracht op de dag van haar bekendmaking. Vanaf 1 juni zijn alle invriezende beperkende maatregelen inzake het coronavirus afgeschaft.

De gepubliceerde wijziging in het Boletín Oficial del Estado (B.O.E.) past de resolutie van 1 april 2022 aan voor reizigers die Spanje binnenkomen vanaf de Europese Unie – inclusief IJsland, Noorwegen en Zwitserland – en die aan controles werden onderworpen en een certificaat van vaccinatie, herstel of negatieve test op het coronavirus moesten overleggen.

Goede resultaten

Het nationale Ministerie van Volksgezondheid onder leiding van minister Carolina Darias heeft deze stap, aan de vooravond van de zomerperiode gerechtvaardigd door de verbetering van de epidemiologische situatie. Ook de maatregelen die in andere Europese landen eerder werden geschrapt hebben een gunstig effect gehad om het vaccinatiebewijs, het herstelcertificaat of negatieve coronatests af te schaffen.

In Spanje zijn de hoge vaccinatiegraad, die boven het gemiddelde van de Europese Unie ligt, en de gunstige situatie van de volksgezondheid, twee afdoende redenen om de reisbeperkingen voor mensen uit de EU-landen en de Schengenzone helemaal op te heffen. Niettegenstaande de opschorting van deze coronamaatregelen kunnen er temperatuurmetingen worden uitgevoerd om een zicht te krijgen op de lichamelijke conditie van inreizende passagiers. 

EU en Schengen

Reizigers die uit andere landen komen dan de EU-zone en de Schengenzone, moeten verder voldoen aan de maatregelen die tot voor kort voor iedereen golden. Zij moeten voorzien zijn van een geldig vaccinatiecertificaat, of een negatieve PCR- of antigeentest of een genezingsattest dat de ziekte is doorgemaakt.

Het controleformulier SpTh en het COVID-19-certificaat hoeven niet meer voorgelegd te worden indien men afreist in volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Canarische eilanden

Deze wet kan door de Canarische overheid worden aangepast aan de noodwendigheden op de archipel. Tot dusver is er geen decreet verschenen in het Boletín Oficial de Canarias (B.O.C.) en wordt de nationale wet van kracht, ook voor alle andere Spaanse onafhankelijke regio’s.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

VAN KUST TOT KUST

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES