zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsCOVIDCERTIFICAAT VERPLICHT
spot_img

COVIDCERTIFICAAT VERPLICHT

Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC) heeft het verzoek van de Canarische regering bekrachtigd om het COVID-certificaat verplicht te stellen voor de toegang tot horecagelegenheden, recreatiecentra en bepaalde evenementen en organisaties.
Het COVID-certificaat is gedurende één maand verplicht te gebruiken op de Canarische Eilanden vanaf 25 december 2021 wanneer men bioscopen, theaters, auditoria en soortgelijke gelegenheden met een capaciteit van 50 of meer personen wil betreden of waar men kan eten of drinken.

De TSJC heeft ingestemd om de door de Canarische regering voorgestelde gezondheidsmaatregelen te bekrachtigen voor een periode van één maand, te rekenen vanaf de bekendmaking ervan in het officiële publicatieblad van de Canarische Eilanden.
Tot nu toe had de overheid een vrijwillig gebruik ingesteld, maar gezien de toename van het aantal besmettingen is dit nu een verplichting voor iedereen die ouder is dan 12 jaar en 3 maanden en die de specifieke lokalen wil betreden.

Het certificaat, een negatieve diagnostische test die maximaal 48 uur oud is, een vaccinatiebewijs met een volledig vaccinatieschema of een bewijs dat de ziekte tussen 11 en 180 dagen geleden werd doorgemaakt. Zelftesten zijn niet geldig.

Men zal het certificaat moeten tonen vooraleer men toegang krijgt tot de horeca en logiesverstrekkende handelszaken met een minimumcapaciteit van 30 personen. Ook in uitgaansgelegenheden met dezelfde capaciteit of waar voedselconsumptie is toegestaan, en in gokgelegenheden is het toegangsbewijs nodig.

Het COVID-certificaat moet ook worden voorgelegd voor het bijwonen van feesten, muziekfestivals, sportevenementen en openbare voorstellingen waaraan meer dan 500 personen deelnemen of waar eten of drinken is toegestaan.

Deze maatregel is niet gelden voor de voetbalderby tussen Tenerife en Las Palmas, aangezien voetbal en beroepsbasketbal specifieke en bijzondere regelingen hebben.

De andere maatregelen in een notedop:
Capaciteit: de maximaal toegestane capaciteit in openluchtruimten bedraagt 75% van de vastgestelde capaciteit en 40% in overdekte ruimten.
Aantal personen: het verblijf van groepen personen in zowel openbare als privéruimten, binnen of buiten, is onderworpen aan het maximumaantal van 6 personen, behalve in het geval van samenwonenden. Indien de groep uit samenwonenden en niet-samenwonenden bestaat, mag het aangegeven maximumaantal personen niet worden overschreden. Onder samenwonenden worden verstaan personen die onder hetzelfde dak wonen.
Sluitingstijd: evenementen en activiteiten die vóór de pandemie geen vaste sluitingstijd hadden, of een hogere sluitingstijd hadden, moeten om 02.00 uur sluiten.

HANDELAARS EN ORGANISATOREN DIE DEZE REGELGEVING MOETEN VOLGEN KUNNEN HIER DE TOEPASSING DOWNLOADEN.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM PLAYA FAÑABÉ

KAMPEREN OF PARKEREN

spot_img