maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsCOVID-TESTEN OP DE LUCHTHAVEN
spot_img

COVID-TESTEN OP DE LUCHTHAVEN

Aena heeft Eurofins Megalab, een toonaangevend bedrijf op de Spaanse markt voor klinische analyse, de opdracht gegeven tijdelijke laboratoria te installeren op twaalf Spaanse luchthavens van waaruit diagnostische tests in het kader van COVID-19 kunnen uitgevoerd worden.
De overeenkomst, die het engagement van Eurofins Megalab in de strijd tegen het SARS-CoV-2 bevestigt, beoogt een belangrijke bijdrage te leveren tot het herstel van het luchtverkeer in Spanje. Dit is meteen een sleutelelement voor het economisch herstel en de terugkeer van de toeristische activiteit.

Eurofins Megalab is naast de aanwezigheid op Tenerife Sur ook aanwezig op de luchthavens van Barcelona-El Prat, Alicante-Elche, Valencia, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma.

Eurofins Megalab heeft een onlinesysteem gecreëerd voor het uitvoeren van de tests, het boeken van afspraken en de toegang tot de raadpleging van de resultaten, met het duidelijke doel het risico van besmetting en verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.

Volgende testen kunnen op de luchthaven worden uitgevoerd: PCR-test, snelle test-PCR, antigeenopsporing, de snelle testen IgG en IgM antilichaamdetectie.
De prijzen werden ons niet meegedeeld, maar deze zullen in dezelfde lijn liggen met deze uit medische zorginstellingen.

De onderzoeklokalen zijn opgericht om de diagnostische tests van COVID-19 te vergemakkelijken voor passagiers en toeristen die op de plaats van bestemming een negatief resultaat moeten voorleggen of voor zij die, indien zij geen negatief resultaat voorleggen, quarantaine in acht moeten nemen. Ook vluchtbegeleiders, bemanningsleden, grondpersoneel en ander luchthavenpersoneel kunnen er terecht van maandag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Er zijn twee verschillende manieren om toegang te krijgen tot deze dienst.
1. Via de App Store (IOS-Apple) of Play Store (Android) die u kunt downloaden via de QR codes hieronder.

2. Rechtstreeks via de volgende weblink.

Wie zich wil laten testen moet zich HIER registreren (in het Spaans of in het Engels) door naam, voornaam, geslacht, nationaliteit, identiteitsbewijs of paspoort, verblijfsadres, e-mail en telefoonnummer op te geven. Daarna ontvangt de gebruiker een bevestigingsmail met een toegangscode die moet worden ingevoerd om verder te gaan met het proces.

Vervolgens kies je de luchthaven, de dag en het tijdstip van de test en het vluchtnummer. Kiezen voor de soort test, de betalingswijze en het privacybeleid ondertekenen sluiten deze sessie af.
Daarna ontvangt de gebruiker een e-mail met een QR-code met zijn afspraak (die ook kan worden gedownload) die moet worden voorgelegd aan de balie van het laboratorium, met de bedoeling het administratieve gedeelte van de fase van het onthaal van de patiënten te versnellen en wachtrijen en drukte zoveel mogelijk te vermijden.

Het duurt gemiddeld 12 uur vooraleer de uitslag van een test wordt bekendgemaakt.
Via deze weblink kun je zelf het resultaat opvragen.

Het COVOD-testcentrum bevindt zich aan de blauwe stip.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KIEZEN OF DELEN

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img