zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCOVID-ALARM OP LAAG PEIL

COVID-ALARM OP LAAG PEIL

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid heeft de alarmniveaus voor de gezondheid bijgewerkt naar aanleiding van het epidemiologische verslag van het directoraat-generaal Volksgezondheid. Dit gebeurde overeenkomstig de nieuwe criteria van de strategie voor toezicht en controle op de COVID-19-besmettingen na de acute fase van de pandemie, op basis van de indicatoren van diensten op de gezondheidszorgen. 

Volgens dit verslag blijven alle eilanden op hetzelfde alarmniveau als voorheen, namelijk op niveau 1 of laag risico.

De indicatoren die betrekking hebben op de bezetting van het aantal ziekenhuisbedden zijn de criteria die door het COVID-19-virus veroorzaakt worden en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of de situatie bestaat uit een zeer laag, laag, middelhoog, hoog of zeer hoog risico.

Zorgindicatoren

In de autonome regio Canarias bedraagt het dagelijks gemiddelde van de conventionele ziekenhuisbedden die door COVID-patiënten worden bezet, 1,4%. Het risiconiveau in termen van percentage conventionele bedbezetting bevindt zich voor alle eilanden in een zzeer laag risico.

Het aantal bezette ICU-bedden bedroeg de afgelopen week gemiddeld acht. Daardoor daalt de bezettingsgraad van bedden op Intensieve Zorgen per 100.000 inwoners tot een gemiddelde van 0,32 per 100.000 inwoners. Alle eilanden doen het goed en blijven in het laagste alarmniveau.

Bij de zestigplussers daalde de zevendaagse cumulatieve incidentie met 9,66% tot 109,4 gevallen per 100.000 inwoners. Ook bij deze leeftijdscategorie blijven alle eilanden in een zeer laag risico onderverdeeld.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HET VOLMAAKTE LEVEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

IMPOSANT ZANDSTRAND

WEERRADAR KLAAR IN 2023?

GRATIS UPDATE